Bir Video Oyun Dünyası Nasıl Oluşturulur

 Bir Video Oyun Dünyası Nasıl Oluşturulur
Okunuyor Bir Video Oyun Dünyası Nasıl Oluşturulur

Artık bir video oyunu senaryosu yazmaya nasıl yaklaşacağınızı öğrendiğinize göre, artık anlatınızın dünyasını inşa etmeye ve onu hayata geçirmeye hazırsınız.

Bir video oyunu senaryosunu nasıl yazacağınızdan emin değilseniz aşağıdaki dizinin ilk gönderisine geri döndüğünüzden emin olun:

  1. İyi Bir Video Oyun Hikayesi Nasıl Yazılır
  2. Bir Video Oyun Dünyası Nasıl Oluşturulur
  3. Video Oyun Karakterleri Nasıl Yazılır

İçindekiler

Video Oyunlarında Dünya Inşasını Bu Kadar Önemli Yapan Şey

Herhangi bir dünya inşası yapmadan bir roman yazabilseniz de, video oyunları için kesinlikle gereklidir, çünkü tüm oyuncular hikayenizi böyle deneyimleyecektir. Bir video oyununu zihinde, tefekkürle ve bir romanda nasıl yapacağınızı düşünerek keşfedemezsiniz – karakterinizin (ve oyuncunuzun) hikayenizin bir film değil bir video oyunu olması için her zaman dolaşması gereken bir şeyler olmalıdır. veya bir TV dizisi.

Bu serinin ilk gönderisinde belirtildiği gibi, dünya oyuncuların – oyununuz ister birinci ister üçüncü şahıs olsun – perspektifi nasıl deneyimlediklerini gösteriyor. Pek çok yönden hikayenin aracıdır, bu yüzden karakterleriniz hakkında beyin fırtınası yapmadan önce olmasa da erkenden yapmanız çok önemlidir.

Bu özellikle doğrudur çünkü birçok yönden dünya, karakterinizin bir uzantısıdır. Oyuncular oyununuzu oynarken, dünyayı gözlerinden görüyorlar. Dünyada reddedildiklerinde, karakterin reddini hissederler. Başarılı olduklarında ve kalabalık onları alkışladığında, bu zaferi kendilerininmiş gibi hissediyorlar.

Karakterle olan bu perspektif ve ilişki nedeniyle, dünya inşası, ne kadar derinlemesine veya basit olursa olsun, video oyunu yazımında ustalaşmak için kesinlikle gereklidir.

ADIM 1. DÜNYANIZIN KAPSAMINI BELİRLEYİN

Başka bir şey yapmadan önce, hikayenizin dünyasının kapsamını, yani ne kadar büyük olduğunu ve oyuncunun ne kadarını keşfedeceğini belirlemek isteyeceksiniz.

Bu son bölüm özellikle önemlidir, çünkü ideal olarak oyuncunuzun göreceği şeydir, ancak ilki kendi hikaye anlatma becerileriniz için de önemlidir.

Bununla birlikte, oyuncularınızın keşfedecekleri hikayenin kapsamına odaklanarak, ilk önce ne kadar keşfedebileceklerine karar vermek isteyeceksiniz:

  • Açık dünya – Açık dünyalar, oyuncuya her yerde keşfedebilecekleri hissini verir. Elbette sınırlamalar olsa da yükleme ekranları veya görünmez duvarlar yoktur.
    Bloodborne gibi bazı oyunların keşfedilecek çok az iç mekanı varken, Skyrim neredeyse her iç ve dış mekan keşfedilebilir.
    Her ikisi de açık dünya oyunları olarak kabul edilir, ancak Skyrim’de odalar ve iç mekanlar genellikle yükleme ekranlarına sahiptir, ancak The Witcher 3 gibi bazı açık dünya oyunları yoktur. Buradaki en dikkate değer özellik, herhangi bir sınırlama veya durma noktası olmadan büyük bir haritayı keşfetme yeteneğidir.
  • Doğrusal dünya – Doğrusal dünyada oyuncu bir yerden bir yere gitmez, ancak doğrudan bir yol izler. Diğer bölgelerin araştırılması veya dolaşmaları için geniş bir harita yoktur.
    Hikayedeki olaylar sınırlı bir yerde gerçekleşir ve bu alanların kendileri keşfedilecek bir harita üzerinde çeşitli odalar veya alanlar sunabilseler de, anlatının o kısmı bittikten sonra muhtemelen kapanırlar.
    Bunun harika bir örneği, keşfedilecek birçok yan alan sunan, ancak Rapture’ın tam olarak gezinmesine izin vermeyen ve geldiğiniz yere geri dönmenize izin vermeyen Bioshock’tur.

Tabii ki, bu iki tür dünyanın bir karışımı olan oyunlar da var, ki bu çoğu oyun için büyük olasılıkla geçerli. Örneğin, Persona 5’te oyuncular Tokyo’yu keşfedebilir ve gezebilir, ancak keşfedebilecekleri yükleme ekranları ve sınırlamalar vardır. Ancak, nadiren karakterlerin izlemesi gereken doğrusal bir yoldur. Okulu veya yeni bir mahalleyi ziyaret edip etmeyecekleri onlara kalmış.

Aynı şey orijinal Mass Effect üçlemesi veya Dragon Age: Origins gibi oyunlar için de geçerli. Bu oyunlarda oyuncular bazen doğrusal bir yol izleyebilir, ancak diğer zamanlarda ziyaret etmek ve keşfetmek için bir haritadaki çeşitli noktaları seçebilirler. Ek olarak, oyuncuların bir ofis alanına hapsedildiği, ancak dünyanın solda ve sağda keşif olanakları sunduğu The Stanley Parable gibi oyunlar da var.

Gördüğünüz gibi, video oyun dünyaları pek çok biçim alır ve birçok varyant sunar. Dünyanızı inşa etmeye başlamadan önce, dünyanızın kapsamını ve boyutunu belirlemek için zaman ayırın.

Oyuncular haritanın bir ucundan diğerine yürüyebilecek mi? Yoksa detaylarında gereksiz olan birkaç alanla mı sınırlı kalacak?

Başka bir şeye geçmeden önce bunu çözmek için zaman ayırın.

ADIM 2. BU DÜNYA İÇİN BİR ARKA PLAN GELİŞTİRİN

Dünyanızın kapsamını belirledikten sonra, arka planı geliştirmeye hazırsınız. Benim gibi olsanız ve arka plan geliştirmeye yatkın olmasanız da, bu, hikayenizin kapsamını anlamak kadar önemlidir.

Bir arka plan olmadan nesnelere, etkileşimlere, kültürlere vb. Anlam vermekte zorlanacaksınız. Oyuncular dünyanızı dolaşırken, bir arka plan olmadan derin ve yüzey seviyesinde herhangi bir şeyden yoksun görünecektir. Bir oyuncu olarak, sadece birinin bakış açısını takip etmiyorsunuz, onların dünyasına dalmış oluyorsunuz ve bu nedenle, bir fantezi dünyası olsa bile, her gün keşfettiğiniz gerçek dünya gibi görünmesini ve hareket etmesini bekliyorsunuz. Arka plan hikayelerinin ve anekdotların kendilerini organik bir şekilde ortaya çıkarmalarını bekliyorsunuz ve bunu yapmanın en iyi yolu arka plan hikayesidir.

ADIM 3. BİR KÜLTÜR VE DÜZEN SİSTEMİ OLUŞTURUN

Bir arka plan geliştirdikten sonra, Portal veya Gone Home’da olduğu gibi şimdiye kadarki en basit olsa bile bir kültür oluşturma zamanı. Muhtemelen bu kültürü bir şekilde bir arka planla kurmuşsunuzdur, ancak sizi rahatsız etse bile onu daha da geliştirmek ve bir düzen sistemi kurmak önemlidir.

Örneğin, birçok fantezi oyununun elflerin insanlardan üstün ve cücelerin aşağılık olarak algılandığı bir hiyerarşisi vardır. Bu, çatışma yaratır ve bizden farklı olanlara karşı pek nazik olmadığımız kendi dünyamızı yansıtır, elbette basit iki saatlik oyunlar için kültürünüzdeki hiyerarşi ile bu kadar ayrıntıya girmeye gerek yoktur.

Ayrıca, daha büyük oyunlar için, geliştirdiğiniz birden fazla kültür olabileceğini de belirtmekte fayda var, bu da büyük olasılıkla oyununuzun herhangi bir yerinde bir kültür çatışması ve bir çatışma potansiyeli yaratacaktır.

ADIM 4. DÜNYANIZ İÇİN ÖĞELER OLUŞTURUN

Hikayenizi, kültürünüzü ve arka planınızı geliştirdikten sonra, dünyanız için silahlar, mektuplar ve hikayeler anlatan eğlenceli eserler şeklinde öğeler yaratmaya hazırsınız.

Oyuncuların kullanabileceği veya bulabileceği öğelerin bir listesini yapmaya başlayın ve mümkünse bu öğeyi nerede bulabileceklerini işaretleyin, en azından hikâye veya hikaye anlatımı uğruna. Bir haritada tam olarak nerede bulunduğunu bilmenize gerek yok.

Bunu yapmanın en kolay yollarından biri elektronik tablo kullanmaktır. Nasıl organize edeceğiniz size bağlıdır, ancak bunu, öğeyi alırken veya ansiklopedide oyuncuların okuyacağı öğe adını ve herhangi bir açıklamayı doldurmak için kullanın. Bunu, oyunculara onlar hakkında daha fazla bilgi veren dövüş için yaratıklara veya canavarlara sahip olmayı planlıyorsanız da yapabilirsiniz.

ADIM 5. BU DÜNYANIN DÜZENİNİ ÇİZİN

Son olarak, dünyanızın bir düzenini çizin. Bu, daha sonra yazmaya başladığınızda kendi uzamsal farkındalığınız için daha fazladır, bu yüzden mükemmel olması gerekmez.

Bir bölgenin veya tüm dünyanın haritası olabilir, sadece kendinize daha sonra gezinmek ve görevleri yerleştirmek için alan verin, böylece bir alanı çok fazla görevle doldurup doldurmadığınızı ve oyuncuları keşif için eşyalar ve diğerleriyle ödüllendirmek isteyip istemediğinizi görebilirsiniz. haritadaki hikayeler.

Görevleri ve oyununuzun diğer bölümlerini daha sonra belirlemek için bu dünya haritasını kullanacaksınız, bu yüzden yazmadan önce mümkün olan en kısa sürede kendinize kaba bir taslak vermeye çalışın.

Artık hikayenizin dünyasını nasıl inşa edeceğinizi bildiğinize göre, ana ve yan video oyunu karakterlerinizi yaratmaya hazırsınız. Dünyayı incelemek için elinizden geldiğince çok zaman ayırın ve çeşitli görevler ve ara sahneler için senaryoları yürütmeyi çok daha kolay hale getirin. Pantolonunun koltuğuna göre yazmayı seven çoğu yazar için mantıksız görünse de, uzun vadede gerçekten bir fark yaratıyor.

KAYNAK

Dilerseniz Bir Sonra Ki Blog Sayfalarımıza Göz Atabilirsiniz..

Görüşmek Üzere Hoşçakalın WebOdasıyla Kalın..

Yorum Yap