Visual Studio’yu Unreal Engine 4 ile çalışacak şekilde ayarlamak için ipuçları, püf noktaları ve teknikler.
Unreal Engine, Visual Studio ile sorunsuz bir şekilde entegre olacak şekilde tasarlanmıştır ve derleme üzerine sonuçları hemen görmek için projelerinizde hızlı ve kolay bir şekilde kod değişiklikleri yapmanızı sağlar. Visual Studio’yu Unreal Engine ile çalışacak şekilde ayarlamak, Unreal Engine kullanan geliştiriciler için verimliliği ve genel kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Bu belgede, Unreal Engine’den Visual Studio’ya iş akışınızı kurmanın temellerini de ele alacağız.
İçindekiler
Unreal Engine’den Visual Studio’ya İş Akışınızı Ayarlamadan Önce
Aşağıdaki tablo, hangi Visual Studio sürümlerinin Unreal Engine’in ikili sürümüyle entegre olduğunu listeler.
Unreal Engine Sürümü | Visual Studio Sürümü |
4.22 veya Daha Sonra | VS 2017 |
4.15 veya Daha Sonra | VS 2017 |
4,10 – 4,14 | VS 2015 |
4,2 ila 4,9 | VS 2013 |
, VS 2015’i
desteklememektedir . Unreal Engine, varsayılan olarak hala VS 2017’yi kullanır, ancak aynı zamanda VS 2019’u da destekler.
Not
Sürüm 4.20’den itibaren Unreal Engine, varsayılan olarak VS 2017’yi kullanır. Ancak, VS2015 hala desteklenmektedir. VS 2015 yüklüyse ancak VS 2017 yoksa Unreal Engine 4.20 yine de çalışacaktır. Bununla birlikte, hem VS 2015 hem de VS 2017 kuruluysa, Unreal Engine 4.20, VS 2017 IDE’yi ve derleyiciyi varsayılan olarak kullanacak ve VS 2017 proje dosyalarını oluşturacaktır.
Unreal Engine 4.20’yi bir VS 2015 çözümü ve proje dosyaları oluşturacak şekilde yapılandırmak için aşağıdakilerden birini yapabilirsiniz:
- Düzenleyicide tercih ettiğiniz kaynak kodu IDE’si olarak kullanmak istediğiniz Visual Studio sürümünü seçin (düzenleyici tercihleri penceresinden)
- BuildConfiguration.xml dosyasının ilgili bölümünü değiştirin
Unreal Engine’in açık kaynaklı sürümleri (GitHub ve Perforce aracılığıyla mevcuttur) VS2013 ile entegre edilmiştir. Ayrıca, Visual Studio’nun eski sürümleriyle entegre edilmiş olan önceki Unreal Engine sürümleri bu belgede ele alınmamaktadır.
Unreal Engine Pre-Requisite Installer’ı çalıştırın
Unreal Engine’i Epic Launcher’dan kurduğunuzda veya GitHub’dan klonladığınızda, Unreal Engine ön koşul yükleyicisi otomatik olarak çalışır. Ancak Unreal Engine’i Perforce’dan kurarsanız veya senkronize ederseniz, ön koşul yükleyiciyi manuel olarak çalıştırmanız gerekecektir. Yerel olarak oluşturduğunuz herhangi bir Unreal Engine aracını çalıştırmadan önce bunu yapmanız gerekir.
Yeni Visual Studio Kurulumu için Seçenekler
Visual Studio’yu ilk kez yüklüyorsanız, aşağıdaki seçeneklerin etkinleştirildiğinden emin olmak istersiniz.
C ++ Araçları
Visual Studio yüklemenize C ++ araçları eklemek için, İş Yükleri altında C ++ ile Oyun geliştirme’yi seçtiğinizden emin olun .
UE4 Yükleyicisini Dahil Edin
Visual Studio’yu kurarken UE4 yükleyicisini dahil etmek için, sağdaki Özet kenar çubuğunu bulun, C ++ ile Oyun Geliştirme’yi genişletin ve İsteğe Bağlı altında Unreal Engine yükleyici kutusunun işaretli olduğundan emin olun .
Önerilen ayarlar
Aşağıdakiler, Unreal Engine 4 ile Visual Studio kullanan geliştiriciler için önerilen ayarlardır.
Çözüm Yapılandırmaları Açılır Menüsünün Genişliğini Artırın
1- Araç çubuğunu sağ tıklayın ve beliren menünün altında Özelleştir’i seçin .
2- Tıklayın Komutları sekmesi.
3- Araç Çubuğu radyo düğmesini seçin .
4- Araç Çubuğu’nun yanındaki açılır menüden Standart’ı seçin .
5-In Önizleme listesinde seçin Çözüm Yapılandırmaları kontrol.
6-Sağdaki Seçimi Değiştir’i tıklayın .
7-Set Genişlik için 200 . Ardından OK .
8-Kapat’ı tıklayın . Araç çubuğunuz hemen güncellenmelidir.
Çözüm Platformları Açılır Menüsünü Ekleyin
1-Standart araç çubuğunda en sağdaki düğmeyi bulun (fareyi üzerine getirirseniz, Standart Araç Çubuğu Seçenekleri olarak etiketlenir ).
2-Açılır düğmeye tıklayın, Düğme Ekle veya Kaldır’a tıklayın ve ardından menüyü araç çubuğuna eklemek için Çözüm Platformları’na tıklayın .
Hata Listesi Penceresini Kapat
Tipik olarak, kodunuzda bir hata olduğunda Hata Listesi penceresi otomatik olarak açılır. Bununla birlikte, Unreal Engine ile çalışırken, Hata Listesi penceresi yanlış hata bilgilerini görüntüleyebilir. En iyisi Hata Listesi penceresini devre dışı bırakmak ve Unreal Engine ile çalışırken gerçek kod hatalarını görmek için Çıktı penceresini kullanmaktır . Aşağıdaki adımlar, Hata Listesi penceresinin nasıl kapatılacağını gösterir .
1-Açıksa Hata Listesi penceresini kapatın .
3-Projeler ve Çözümler’i seçin ve derleme hatayla biterse Her Zaman Hata Listesini göster seçeneğinin işaretini kaldırın .
4-Tıklayın Tamam .
Visual Assist X Kullanıcıları
Visual Assist X’iniz kurulu ise:
- Yapıştırdıktan Sonra Biçimlendir’i kapatın . Bu ayarı değiştirmek için VAssistX> Visual Assist X Seçenekleri> Gelişmiş> Düzeltmeler’e gidin .
- Bu seçeneği devre dışı bırakmazsanız, Visual Assist X kaynak kodunuzu otomatik olarak biçimlendirir. Bu, kötü biçimlendirilmiş belgelere neden olabilir.
Intellisense, Canlı Hatalar ve Dalgalı çizgiler
UE4 projeleri artık canlı Hata Listesi ve dalgalı çizgiler dahil olmak üzere uygun IntelliSense desteğine sahiptir. Nasıl etkinleştirileceğini öğrenmek için aşağıya bakın.
IntelliSense, siz yazarken C ++ ‘yı yeniden derler. Bu, her kod satırını doğrulayan tam bir C ++ derleyicisi kullandığı için VAX’in sözdizimi denetiminden çok daha güçlüdür. Bu, iş akışınızı önemli ölçüde hızlandıracaktır.
Dalgalı çizgilerle birlikte, baktığınız herhangi bir dosya için Hata Listesinde IntelliSense hatalarını da göreceksiniz. Hata Listesindeki sağ tıklama menüsünden bunu açabilir veya kapatabilirsiniz .
Dalgalı çizgiler UE4 projeleriyle çalışmadıkları için zaten devre dışı bırakmış olabilirsiniz. C / C ++> Gelişmiş’e tıkladığınızdan ve aşağıda gösterilenlere benzer ayarları kullandığınızdan emin olun.
Bir C ++ dosyasını açtığınızda, aşağıda gösterilen simge IntelliSense derleyicisinin çalıştığını gösterir.
Uygulama ayrıntıları
- Kodu düzenlerken dalgalı çizgilerin görünmesi bazen birkaç saniye sürer. Bunun nedeni, çok sayıda içerme dosyamız olması ve IntelliSense’in şu anda PCH’leri kullanmamasıdır.
- Bazen “yanlış pozitif” IntelliSense hataları görürsünüz. Birkaç olası neden var.
- IntelliSense derleyicisi (EDG), MSVC derleyicisinden daha katıdır.
- Bazı #defines, IntelliSense için normal olarak oluşturmak üzere ayarlandıklarından farklı şekilde ayarlanır.
- IntelliSense tarafından derlenen C ++ her zaman 32 bit olarak değerlendirilir.
#ifdef <strong>INTELLISENSE</strong>
Kesinlikle gerekliyse dalgalı çizgileri ortadan kaldırmak için kodu sarabilirsiniz .- IntelliSense hataları, VC ++ derleyicisinin hatalarından biraz farklı bir şekilde ifade edilir.
- Üstbilgi dosyalarındaki dalgalı çizgiler, üstbilgiyi
.cpp
onu içeren bilinen bir dosyaya göre derleyerek çalışır . Bazen IntelliSense bunu alt üst eder ve başlıklarda dalgalı çizgiler görürsünüz. - Duyarlılığı artırmak istiyorsanız artırabileceğiniz bir Maks Önbelleğe Alınmış Çeviri Birimleri ayarı vardır. Ancak daha fazla bellek kullanır.
- Birkaç C ++ dosyası henüz IntelliSense ile uyumlu değil.
- Unreal Build Tool’un yeni bir
-IntelliSense
seçeneği var.- Bu seçenek, tüm proje dosyalarımız için IntelliSense özellik sayfaları oluşturacaktır.
- Bu seçeneğin yalnızca yeni modüller eklendiğinde veya proje içeriği değiştirildiğinde yeniden çalıştırılması gerekir.
UnrealVS Uzantısı
UnrealVS uzatma Unreal Engine 4 ile gelişmekte Bu belge proje ile nasıl kullanılacağını yanı sıra uzantısı yükleme açıklayacağız zaman Visual Studio için ortak eylemler kolay erişim sağlar.
Özellikler şunları içerir:
- Başlangıç Projesini Ayarlama.
- Başlangıç Projesini oluşturmak için bağlanabilir komut.
- Komut satırı bağımsız değişkenlerini ayarlama.
- Toplu inşaat projeleri.
- Quick Build proje menüsü.
NOTE
UnrealVS uzantısı, Visual Studio Express sürümleriyle çalışmaz. Yalnızca Visual Studio Community ve Professional sürümleriyle uyumludur.
Hata ayıklama
Visual Studio, FNames ve dinamik diziler gibi yaygın Unreal türlerinin kolay incelenmesine olanak tanıyan görselleştiricilerle hata ayıklayıcıyı genişletme desteğine sahiptir.
Dilerseniz Bir Sonra Ki Blog Sayfalarımıza Göz Atabilirsiniz..
Görüşmek Üzere Hoşçakalın WebOdasıyla Kalın..
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli