Haftanın ortasından herkese tekrardan selamlar, bugün sizlerle gelecekte büyük potansiyele sahip olan Google Fuchsia hakkında konuşacağız.
Google, bu projeye 2016 Ağustos’unda halka tanıtımını yaptı. Temel olarak ulaşılabilen tüm cihazlara ulaşarak insanların daha kaliteli bir yaşam edinmelerini sağlamaktır. Bununla beraber çoğu yerde hükmü biten androidin de yavaş yavaş pilini çekmek için başvurduğu yoldur.
Google Fuşya sitesinden deneme şansına sahipsiniz.
Google Fuchsia İsmini Nereden Almıştır?, Google Fuschia’nın Temelindeki Görev Nedir?, Bu Proje Diğer İşletim Sistemleriyle Uyumlu Olacak Mı?, Sadece Temel İşlevleri Yapan Bir Asistan Mı Göreceğiz Yoksa Vaat Edilen Tarzda İşlevsel Bir Asistan Göreceğiz?
İçindekiler
Google Fuchsia İsmini Nereden Almıştır?
Kaynak kodlarının temelinde Pembe + Mor = Fuşya (Yeni İşletim Sistemi) GitHub’da gizemli bir biçimde ortaya çıktı ve bir süre sonrada gerekli açıklamayı sunmuş oldular.
Google Fuschia’nın Temelindeki Görev Nedir?
Web 3.0’ın kapanmasıyla beraber artık bizlerle uzun süreler geçiren ve yeteri kadar işlevini karşılayamayan Android’in ipinin çekilme vakti gelmişti. Yenilikçi bir durumla başta dediğimiz gibi her türlü (işlemcisi olsun) cihaza yerleşerek işleri kolaylaştırmak istiyorlar.
Bu Proje Diğer İşletim Sistemleriyle Uyumlu Olacak Mı?
Evet, her ne kadar Android’in fişini çekme politikası gitse de google, işi evrensel bir çıtaya çıkarmak için bütün işletim sistemlerine uyumlu yapacak ve bunu da Flutter SDK’sını tüm yazılımcılara açarak isteyen kişinin istediği uygulamayı uyumlu hale getirmesi sağlanacak.
Web 3.0’la Birlikte Hayatımıza Giren Sesli Asistanların Önemi Bu Proje İle Artacak Mı?
Google Asistan çoğu kullanıcının tercihi olsa da asistanların bulundukları cihazların kapasiteleri, Android sürümleri, markaların sunduğu imkanlar derken herkes %100’lük bir verim alamıyordu. Google bu duruma Fuchsia Projesiyle Google Asistan’ı sistemin merkezine yerleştirerek daha çok işlevsel olmasını sağlamayı hedeflemektedir.
Sadece Temel İşlevleri Yapan Bir Asistan Mı Göreceğiz Yoksa Vaat Edilen Tarzda İşlevsel Bir Asistan Göreceğiz?
Fuchsia’yla beraber Google Asistan doruk noktalarına ulaşacak ve ulaşabildiği tüm akıllı cihazların yönetiminde sizlere uygun bir yardımcı olacak.
İşlerin Nasıl Geliştiğini Tarihsel Olarak Anlatır Mısınız?
- Ağustos 2016 – GitHub üzerinde yayımlanan gizemli kodun, Google tarafından geliştirilen Fuchsia olduğu farkediliyor. İncelendiğinde ‘evrensel çalışma kapasitesi olan bir kod’ olduğu farkedildi. Zircon çekirdeği ile kodlandığı için Android ve Chrome OS’tan farklı idi.
- Mayıs 2017 – Ars Techinica. Fuchsia Projesinin boş olmadığını ve çocuk oyuncağı olmadığını belirtti. Bir çok markanın Android’e yaklaştığını gördük ve Google’ın Android’de ki sorunları çözmek için başvurduğu bir yoldur.
- Kasım 2017 – Swift Programlama diline destek verdi.
- Ocak 2018 – Google, Fuchsia’nın Pixelbook’larda nasıl çalıştırılacağı hakkında bir rehber yayınladı, Ars Techinica tarafından yayımlandı.
- Ekim 2018 – Yakın Zamanda duyurusu yapılan Google Home Hub’ın ‘Astro’ kod adlı bir Fuchsia OS test cihazı olabileceği iddiaları atıldı.
- Ocak 2019 – Android’e bir Fuchsia cihazı eklendi.
- Mayıs 2019 – I / O 2019 etkinliğinde Fuchsia hakkında konuşuldu.
- 1 Temmuz 2019’da resmi sitesi açıldı.
Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Daha çok yazı okumak için https://webodasi.com/‘u ziyaret edebilirsiniz.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli