Ağlarken Neden Burnumuz Akar?

 Ağlarken Neden Burnumuz Akar?
Okunuyor Ağlarken Neden Burnumuz Akar?

Gözyaşı ve Burun Akıntısı: Aslında İyi Bir İkili Olabilirler!

Ağlamak yeterince zor değilmiş gibi bir de burun akıntısıyla mı uğraşıyorsunuz? Evet, sinir bozucu olabilir, ancak bu durum aslında sağlığımız için oldukça önemli bir işlevi yerine getiriyor.

Gözyaşlarımız, mukus, su ve yağ karışımından oluşan bir sıvıdır ve göz kapaklarımızın içinde bulunan gözyaşı bezleri tarafından üretilir. Gözlerimizin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için sürekli nemlenmesi gerekir ve bu da dakikada 1 ila 2 mikrolitre arasında gözyaşı üretilmesi anlamına gelir!

Sürekli olarak ürettiğimiz bu gözyaşları, farkında olmasak bile göz kırptığımızda gözyaşı kanalları aracılığıyla burnumuzun ve boğazımızın arkasına doğru akar. Fazla gözyaşı burun kanalında mukusla karışır ve işte o bildiğimiz burun akıntısı ortaya çıkar.

Ağladığımızda ise vücudumuz normalden çok daha fazla gözyaşı üretir. Bu da burun kanalına akan gözyaşı miktarının artması ve sonuç olarak daha yoğun bir burun akıntısı deneyimlememiz anlamına gelir.

Özetle, bir dahaki sefere ağlarken burnunuz da akmaya başladığında, bunun vücudunuzun tamamen doğal ve sağlıklı bir tepkisi olduğunu unutmayın.

Yorum Yap