Röportaj yapmanıza yardımcı olacak bir Web Developer özgeçmişi nasıl yazılır

 Röportaj yapmanıza yardımcı olacak bir Web Developer özgeçmişi nasıl yazılır
Okunuyor Röportaj yapmanıza yardımcı olacak bir Web Developer özgeçmişi nasıl yazılır

Web geliştiricileri için pek çok iş var, ancak istediğiniz konumu elde etmek için yine de mükemmel bir özgeçmişe ihtiyacınız olacak. Özgeçmişiniz ne kadar iyi olursa, gerçekten çalışmak istediğiniz bir şirket tarafından işe alınma şansınız o kadar yüksek olur. Bu, web geliştirici özgeçmişi yazma kılavuzunuzdur.

İçindekiler

Profesyonel özet mi yoksa kariyer hedefi mi?

Profesyonel bir özet mi yoksa kariyer hedefi mi eklemeniz gerektiği konusunda bazı anlaşmazlıklar var. Profesyonel bir özet, kariyerinize hızlı bir genel bakış sağlamak için tasarlanmıştır. İyi bir özet, işe alım müdürünü, neler sunabileceğinizi görmek için özgeçmişinizin geri kalanını okumaya teşvik edecektir.

Genel olarak, yalnızca deneyimsiz yepyeni bir web geliştiriciyseniz bir kariyer hedefi yazmak isterseniz. Bir kariyer hedefi yaklaşık üç cümle uzunluğunda olmalı ve niteliklerinizi, çoşkunuzu ve şirkete neler katabileceğinizi açıklamalıdır.

Ancak, bu bölümlerden hiçbiri sizinle ilgili olmamalıdır. Unutma, bir kitleyi etkilemek için yazıyorsun Önceki şirketlerinize çalışmalarınızda nasıl yardımcı olduğunuzu özellikle gösterecek ölçülebilir verileri kullanın.

Bu iki örneği karşılaştırın ve hangisinin size daha iyi geldiğini görün:

Herhangi bir BT görevlisi, ikinci özgeçmişi göndereni işe alacaktır. Neden? Çünkü o profesyonelin, ilk özet gibi yumuşak ve sıkıcı olmak yerine şirketi için neler yapabileceğinin tam bir resmini çiziyor.

Becerilerinizi listelemek ve açıklamak

Web geliştiricileri dahil olmak üzere teknik pozisyonlar için, bunları özetinize veya hedefinize dahil etmek yerine, bir beceriler bölümü oluşturmak sizin avantajınıza olacaktır. Beceriler bölümünü yazarken, kapsamlı hale getirmeye çalışırken okunabilirliğinden ödün vermemeniz önemlidir.

Teknik beceriler listenizi kategoriler halinde düzenleyerek takip etmeyi kolaylaştırın. Örneğin, dağıtım araçları için bir kategoriniz olabilir ve Docker, Maven, CI / CD ve Jenkins gibi becerileri dahil edebilirsiniz.

Beceriler bölümünü bu şekilde yazmak, işe alım müdürünün taramasını çok daha kolaylaştırır ve bu da mülakat alma şansınızı artırır.

Bununla birlikte, yalnızca olağanüstü veya iyi olduğunuz becerileri listelemelisiniz. Bir dille veya araçla çalışmayı bir kez denemiş olmanız, özgeçmişinizde bundan bahsetmeniz gerektiği anlamına gelmez.

İşverenlerin hangi becerilere ihtiyacı olduğunu görmek için iş tanımına bakın. Ardından, etkileyici olduğunu düşündüğünüz veya ihtiyaç duydukları becerileri tamamlayacağını düşündüğünüz birkaç beceri daha ekleyebilirsiniz.

Önemli olan, bildikleriniz konusunda dürüst ve net olmanızdır. Daha fazla beceri koymaya gerçekten kararlıysanız, bu becerilerde biraz deneyime sahip olduğunuzu belirtin.

Ancak, kendinize not vermemeniz veya ölçeklerde kendinizi derecelendirmemeniz en iyisidir. İlk başta harika bir özellik gibi görünebilir, ancak işe alan kişi bundan hiçbir yararlı bilgi almayacaktır.

Deneyiminiz hakkında konuşmak

“Mesleki deneyiminiz özgeçmişinizin en önemli bölümüdür. Bu bölümü oluşturmanın en iyi yolu, iş tanımına geri dönmektir. Kullanılan kelimelere ve istenen becerilere bakın ve bunları deneyim bölümünüze yansıtın ”diyor BigAssignments’ta devam eden yazar Lorraine Zimmer .

Şirketin uğraşacağı tüm sorunları çözme yeteneğine sahip olduğunuzu açıkça belirtmek için bu bölümü yazın. Ayrıca sahip olduğunuz her işten elde ettiğiniz tüm başarıları içeren bir ana liste oluşturmak isteyebilirsiniz.

Ana listeye sahip olduğunuzda, en alakalı kariyer başarılarını çıkarmak ve bunları bir özgeçmişe yapıştırmak kolaydır. Deneyiminizi açıklama söz konusu olduğunda, konuyla alakalı, ayrıntılara odaklanmış ve mümkün olduğunda rakamlarla yedeklenmiş halde tutun.

Örneğin, bir e-ticaret uygulaması oluşturan bir ekibe liderlik ediyorsanız, bunu sadece söylemeyin, sonucun ne olduğunu gösterin. Örneğin, “Şirketin satışlarını% 38 artıran bir e-ticaret uygulaması tasarlayan bir ekibe öncülük etti”.

Bu, işverene gerçekten sonuç ürettiğinizi gösterir ve onlar için nasıl bir fark yaratacağınızı görebilirler.

Eğitim bölümünüz

Eğitiminize, kurumun adını ve yerini, kazandığınız dereceyi ve katıldığınız yılları listeleyerek başlayın. Programınızın ayrıntılarına girdiğinizde, onları nasıl tanımladığınız önemlidir.

Photoshop, Illustrator ve WordPress üzerinde çalıştığınızı yazmayın. Bir hikaye anlatın ve bol miktarda aksiyon fiili kullanın. “Bulut bilişim tutkumu takip etti” ve “yazılım mimarisini incelemek için bir bağış peşinde koştum” gibi ifadeleri deneyin. Ortaöğretim sonrası dönemde öne çıkan bazı başarıları düşünün ve eğitiminizi bu terimlerle tanımlayın.

Özgeçmişinizi yazmadan önce yazma becerilerinizi geliştirin

Özgeçmişe başlamadan önce yazma becerilerinizin göreve uygun olduğundan emin olun. Kötü yazım ve düzenleme, web geliştirici isteklerinizi daha zeminden çıkmadan sona erdirir.

Yazınızı geliştirmek için şu kaynakları kullanın:

  1. Özgeçmiş Hizmeti – Kaliteli bir özgeçmiş istiyorsanız, bu kaynakla iyileştirmek için biraz zaman ayırın. Bu hizmet, insanların kaliteli özgeçmişler yazmalarına yardımcı olmaya adanmıştır.
  2. ViaWriting ve StudyDemic – Doğru gramer önemlidir. Özgeçmişinizdeki her şeyin dilbilgisi açısından doğru olduğundan emin olmak için bu dilbilgisi araçlarını kullanın.
  3. OXEssays ve PhD Writers – Bu çevrimiçi redaksiyon araçlarını deneyin. UKWritings tarafından önerilmiştir ve yazım hatası ve başka hatalar içermeyen özgeçmişleri gönderdiğinizden emin olmanın harika bir yoludur.
  4. StateofWriting ve MyWritingWay – Bu kariyer bloglarını okuyun. Diğer yazarların fikirleriyle dolu. Yazınızı geliştirmenin en iyi yollarından biri, başkaları için neyin işe yaradığını görmektir.
  5. EssayRoo ve BoomEssays – Bunlar, Assignment Services tarafından incelenen düzenleme araçlarıdır . Doğru düzenleme, kaliteli bir özgeçmiş oluşturmak için çok önemlidir.
  6. WritingPopulist ve LetsGoandLearn – Basit ve anlaşılır bir yazma sürecini kolaylaştırmak için bu yazma kılavuzlarını kullanın.

Biçimlendirme

Özgeçmiş oluşturmanın en zor kısımlarından biri, neyi dahil edeceğine, neyi çıkaracağına ve şeyleri hangi sıraya koyacağına karar vermektir.

İletişim bilgilerinizi, özetinizi / hedefinizi, becerilerinizi, deneyiminizi ve eğitiminizi eklemeniz gerekir. Yeriniz olduğunu fark ederseniz ve bunların pozisyonla alakalı olduğunu düşünüyorsanız, sosyal medya profillerinizi ve ilgi alanlarınızı / hobilerinizi de dahil edebilirsiniz.

Özgeçmişinizi biçimlendirmenin birden fazla yolu vardır, ancak çoğu insan için ters kronolojik sıralama stiline bağlı kalmak en iyisidir. Bu format, en son iş deneyiminizi ilk sıraya koymanıza olanak tanır ve şu anda kim olduğunuzun daha iyi bir yansımasıdır.

Sonuç

Web geliştiricileri için pek çok iş bulunmasına rağmen, bunların hepsi muhtemelen aradığınız yüksek ücretli, esnek saatler işi olmayacak.

Hayalinizdeki işi bulmak için, pozisyon için ne kadar kalifiye ve uygun olduğunuzu göstermede etkili bir özgeçmişe ihtiyacınız olacak.

Dilerseniz Bir Sonra Ki Blog Sayfalarımıza Göz Atabilirsiniz..

Görüşmek Üzere Hoşçakalın WebOdasıyla Kalın..

Yorum Yap