Oyun Tasarımı için Programlama Dilleri

 Oyun Tasarımı için Programlama Dilleri
Okunuyor Oyun Tasarımı için Programlama Dilleri

Oyun tasarımcılarından ara sıra biraz programlama yapmaları istenebileceği kaçınılmaz bir gerçektir.

Bu, giriş seviyesindeki tasarımcıların genellikle ekiplerdeki konumlarını çok değiştirdiği ve oyun tasarım ekiplerinin doğasının çok akıcı olduğu anlamına gelir.

Tasarımcılar için programcılara tasarım sürecinde danışılması alışılmadık bir durum olmadığı gibi, oyun programcılarını daha karmaşık bir şey üzerinde çalışmak için serbest bırakarak devreye girip programlama yapması alışılmadık bir durum değildir.

Bununla birlikte, programlamaya başlamak biraz göz korkutucu olabilir.

İçindekiler

Oyun geliştirme için en iyi dil nedir?

Şu anda oyunlar için en iyi programlama dilleri şunlardır:

  • C ++
  • Java
  • HTML5
  • CSS3
  • JavaScript
  • SQL

Oyun programlama, oynadığımız tüm oyunlar için can damarı ve iskelet çerçevesidir. Grand Theft Auto oyunlarında yapabileceğiniz tüm çılgın şeyler? ALI programlandı.

Oyunlarda programlama nasıl kullanılır?

Tamamlanmış temel ürünle birlikte oyunların ayrıntılı yönlerini eklemek için yetenekli oyun programcılarından oluşan bir ekip gerekir. Programlama, oyunu yaşayan ve nefes alan bir şey yapmak için kodu kullanır. Programcılar kod satırlarını tamamen işlevsel ve bazen klasik oyunlara dönüştürür.

Oyunlarda hangi programlama dili kullanılıyor?

Uzun bir liste var. Ancak ana kodlama dilleri C ++, C # ve eski güvenilir HTML5’tir.

Oyun programcıları iyi para kazanıyor mu?

Değişir. Küçük bir bağımsız oyun programcısıysanız, maalesef cevap hayır: 10.000-12.000 $ civarında bir yerde kazanacaksınız. Tam olarak bir kralın fidyesi değil. Bununla birlikte, daha büyük bir stüdyoda daha fazla deneyime sahip daha büyük bir proje üzerinde çalışıyorsanız, 100.000 $ ‘a kadar kazanabilirsiniz.

Nereden Başlamalı?

Kelimenin tam anlamıyla binlerce programlama dili var (sık sık yalnızca çok küçük bir alt kümenin kullanıldığını söylemeye değer), peki yeni bir oyun tasarımcısı-geliştirici nereden başlayacağını nasıl biliyor?

İşte bu makale bununla ilgili!

Yaygın olarak kullanılan dillerin yalnızca küçük bir alt kümesi olduğu ve oyunlar için kullanılan dillerin bunun daha da küçük bir alt kümesi olduğu yalan değil.

Odaklanmanız gereken iki ana programlama türü vardır, “sistem” programlaması ve “web” programlama adı verilen bir şey .

Her ikisi de önemlidir, ancak sonunda yaptığınız şey çoğunlukla stüdyonun ve geliştirme aşamasındaki başlıklarının odak noktası olacaktır.

Sistem Programlama

Sistem programlama, makinenizde çalıştırılan bir video oyunu gibi bağımsız bir uygulama için programlama anlamına gelir.

Oyun tasarımcılarının öğrenmesi için en yaygın iki dil C ++ ve Java’dır , ancak diğer diller popülerdir ( Unity için C # gibi ).

Bahsedilen başka bir programlama türü de komut dosyasıdır, ancak bu esasen bir tür sistem programlamasına bağlıdır.

Web Programlama

https://webodasi.com/hangi-3d-yazilimi-secmeliyim/

Web programlama  , bir web arayüzü üzerinden bir tarayıcı üzerinden çalıştırılan uygulamalar için yeterince komik bir şekilde kullanılır.

Web dilleri o kadar da değil, oyuncuların beklediği türden deneyimi yaratmak için birlikte çalışırlar (bazı programcılar sadece bir veya diğerinde uzmanlaşacak olsa da).

Web dilleri artık şunları içeriyor:

  • HTML5
  • CSS3
  • JavaScript
  • SQL

İçerik yönetim sistemleri gibi şeylerin yanı sıra (bu makalenin kapsamı dışındadır).

JavaScript ile yapılan oyunlar

1. HexGl
2. Sketchout
3. CrossCode
4. Bejeweled
5. Swoop
6. Polycraft
7. Angrybirds
8. The Wizard
9. Little Alchemy
10. Yeni Super Resident Raver

C ++

C ++, nispeten yüksek bir giriş engeli olan bir dildir (yani öğrenmesi oldukça zordur), ancak ödül daha büyüktür çünkü donanım ve grafik süreçleri üzerinde daha doğrudan kontrol sağlar (video oyun tasarımında çok önemli bir şey)

Nesne yönelimli bir dildir, yani kodu yeniden kullanılabilir bloklar (sınıflar ve nesneler) halinde daha iyi organize etmek için iç yapıları kullanır.

Öyle farkla en yaygın kullanılan dil yazmak için oyun motorları ve (örneğin Unreal gibi) bazı motorlar tek bilgi C ile yazılmış kabul edin ++.

Öğrenmek için yalnızca bir dil seçerseniz, bu olur, çünkü diğer nesneye yönelik dillerin çoğu C ++ ‘dan kaynaklanır (bu yüzden onları almak daha kolay olacaktır).

C ++ ile yapılan oyunlar

1. Counter-Strike
2. Doom III Motoru
3. King Quest
4. Starcraft
5. World of Warcraft
6. Warcraft III
7. Futbol Pro
8. Master of Orion III
9. Maplestory
10. Invictus

Java

Java, yazıcılar ve mikrodalgalardan karmaşık video oyun sistemlerine kadar her şeyde çalışır. Pek çok uygulama içeren çok dinamik bir dildir ve öğrenmek için iyi bir seçim gibi görünmesini sağlar.

Java, C ++ ile yakından ilgilidir, bu nedenle ikisini yan yana öğrenmek zor olmayacaktır.

Java ile yapılan oyunlar

1. Tom Clancy’s Politika
2. Runescape
3. Barut Oyunu
4. Star Wars Galaksileri
5. Roboforge

Web Dilleri

HTML5 ve CSS3 , sırasıyla bir sayfa yapısı ve görsel görüntüleme öğeleri vermek için web’de kullanılan dillerdir.

HTML5 güçlü bir dildir ve bazı durumlarda JavaScript yerine kullanılabilir.

JavaScript, bir sayfada bir şeylerin sayfa boyunca hareket etmesini sağlamak gibi şeylerin olmasını sağlamak için kullanılır.

SQL, arka uç veritabanı çalışması için kullanılır, böylece oyuncu hesaplarına erişebilir ve sunucuda başka şeyler yapabilir.

Çalışmak istediğiniz stüdyonun bir web oyunu odağı varsa, tüm bu dilleri tazelemeye değer, ancak muhtemelen onlar hakkında çok derin bir bilgiye ihtiyacınız olmayacak.

HTML 5 ile yapılan oyunlar

1. Nefret Krallığı
2. Saklanacak Bir Şey Yok
3. Tanrılar izleyecek
4. Yuvarla
5. Kurabiye Tıklayıcısı

En İyi Programlama Dilleri [Infographic]

Size Kod Yazmayı Öğreten Video Oyunları

Keşke kodlamayı öğrenmiş olsaydım . Kendi oyunlarımı, web tabanlı uygulamalarımı ve her şeyi yapabileceğim, adını sen koy. Görünüşe göre hala kod yazmak için vaktim var. Sadece bu da değil, aynı zamanda karmaşık yazılımlar yerine oyunlar kullanarak ya da bir şeyler hakkında profesör drone dinlemektense uykuya dalmayı tercih ettiğiniz sıkıcı bir sınıf kullanarak yapabilirim.

Bir keresinde kodlama dersi aldım ve hocamın bir yığın çöp olduğunu kanıtlayan kitabını almak zorunda kaldım. Ve hayır, sınıfı geçmedim, bu yüzden merak etmeyi bırakın!

Bu oyunlar size kodlamayı öğretmek için mükemmeldir , bu yüzden çok yakında kodlamaya ve kendi kreasyonlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Benim gibiyseniz birkaç harika seçenek buldum.

Code Monkey

Code Monkey , çocuklara ve gençlere yöneliktir, ancak bunun sizi durdurmasına izin vermeyin! Biliyorum, biliyorum, bu çocuklar için, benim için değil. Yanlış dostum: bu herkes için.

Arayüzünün çok kolay olduğu ve kodlamanın ve yaratmanın temel aşamalarından geçtiği ortaya çıktı. Öğrencilere yöneliktir, bu yüzden hemen öğretmeye yöneliktir.

Code Monkey kullanıcılarının başlamak için önceden herhangi bir kodlama deneyimine sahip olmaları gerekmez – her şey temiz yazı tahtaları ve yeni başlangıçlarla ilgilidir. Ayrıntılı planlar ve hatta video eğitimleri içerirler.

Oyun oynamaktan daha çok sevdiğim bir şey varsa, o da iyi bir video eğitimi. Temel metin tabanlı kodlama sayesinde, temel bilgileri kolayca öğrenebilir ve kendiniz için bir temel oluşturabilirsiniz. Artı, ücretsizdir!

Code Combat

Code Combat , insanların kodlama eylemlerinin anında hayata geçirildiğini görmeleri için harika bir yoldur. Sadece bu değil, aynı zamanda oyunu gerçek zamanlı oynayarak kodlamayı öğrenirsiniz.

Karakterinizin hareketlerini kodlayarak kontrol ediyor, oyundaki hedeflere doğru ilerlemesine yardımcı oluyorsunuz. Örneğin, karakteri almak için ‘hero.moveRight () yazarak karakterinizin bir hazine sandığına doğru ilerlemesini sağlayabilirsiniz, tahmin ettiniz, sağa hareket ettirin.

Bu gerçek zamanlı etkileşim yöntemi devrim niteliğindedir ve ilk kez programcılar için süper faydalıdır

Robocode

Code Combat’a çok benzer şekilde, Robocode, oynatıcıyı / programcıyı diğer robotlarla savaşmanız gereken bir senaryoya sokar. Bunu yapmanın tek yolu Java, Scala, C # kullanmaktır. Programcıyı doğrudan pilot koltuğuna oturtmak ve parmak uçlarında tutmak için harika bir yoldur.

Codewars

Bu, potansiyel programcılar için harika bir küçük topluluktur. Oyunun oyuncuları, oyunda ilerlemek için testleri veya Kata’yı geçmek zorunda kalacak. Katalar genellikle hata ayıklama egzersizleridir ve programlama yolculuğunuz boyunca sizin için küçük testler görevi görür.

Bağımlılık yaratan oynanışla Codewars, oyuncuyu içeri çeker ve onları güncel tutar ve kodlama üzerinde pratik yapar. Bağımlılık yaratan oyun ve eğitim etkinliklerinin harika karışımı, kodlamayı öğrenmenize yardımcı olacak oyunlar arayan insanlar için gerçek bir smaçtır.

Codingame

Codingame , oyun yoluyla kodlamayı öğretmeyi vurgulayan bir web sitesi ve programlar paketidir. Farklı oyun türleri aracılığıyla birden fazla öğrenme kodu yolu sunar .

Özellikle sevdiğim bir tanesi, pistteki engellerden kaçınmak için kodu yazmanız gereken bir motosiklet yarışıydı. Bu, yukarıda bahsedilen Kod Savaşına benzer, daha hızlı tempolu bir kodlama tarzıdır.

Codingame’in bir başka yönü de en önemli kodlama problemlerini çözerken aynı zamanda alandaki uzmanlardan yardım almanızdır. Kodlama uzmanlarından yardım alabileceğiniz gerçeği, kesinlikle Codingame’in işlevinin en iyi kısımlarından biridir .

Codingame’in (ve listelenen diğer oyunların) büyük bir kısmı pratiktir. Bu oyunlar harika olsa da, kodlama becerilerinizi gerçekten geliştirmek için her gün buna bağlı kalmanız gerekir.

Shenzhen I/O

İşte ilginç bir tane. Steam’de bulunan Shenzhen I / O , kodlamayı vurgulayan ve beyninizi eğiten bağımlılık yaratan bir oyunla karıştıran bir bulmaca oyunudur. Hikaye, oyuncunun bir teknoloji şirketi için çalışmak üzere Çin’e taşınan bir kodlama uzmanı olmasıdır.

Oradayken, oyuncu, müşteriler için teknolojik ürünler yapmakla görevlendirilir. Bu küçük aşamalar ve ürünler sayesinde oyuncu, kodlama biçiminde bulmacaları çözer. Bu, kod öğretmek için harika bir yöntemdir. Harika bir oyunla karıştırılmış havalı küçük bir hikaye, kod öğrenmeyi bağımlılık yapar.

Human Resource Machine

Mobil platformlar ve PC, Linux ve Nintendo Switch için mevcut olan bu oyun, size kodlamayı öğreten diğer ciddi oyunlara çok benziyor. Tomorrow Corporation tarafından geliştirilen , hem oyun hem de kodlama deneyimi olarak hizmet veren 40’tan fazla bulmaca içerir.

Oyuncu, İnsan Kaynakları Makinesi’nde görevleri tamamlamaları ve işlerini yıllarca sürdürmeleri gereken ‘ofise’ tanıtıldı . Oyuncuların bunu yapma yolu, görevleri bu şekilde kodlamak ve tamamlamaktır.

Oyun, kodlamanın oyunla ustaca entegrasyonunu öven ve neredeyse herkesin anlayıp keyif alabileceği bir pakete biraz daha karmaşık kodlama nüansları ekleyen gözden geçirenler ile harika eleştiriler aldı.

İnternetin bunun gibi pek çoğu ücretsiz olan farklı oyunlarla dolu olmasını seviyorum. Nereye bakarsanız bakın, onları kolayca bulabilirsiniz. Onları bulmamak neredeyse imkansız. Web tarayıcıları kullanıyorlar, Steam kullanıyorlar, mobil cihazlardaki uygulamalar vb

Bunun ne anlama geldiğini biliyor musun? Oraya çıkıp kod yazmaya başlamamak için hiçbir bahaneniz yok. Hayatlarının işi kodlamayı yapan insanlar, sırayla amatör kodlayıcılara ve hatta buna geçici bir merak duyan insanlara zemini açtılar.

Benim gibi sıkıcı bir sınıfta oturmak yok artık. Artık bunu kendi bilgisayarınızın ‘ savaş istasyonundan ‘ rahatlıkla yapabilirsiniz . Hiçbir not her gün kodlamayı öğrenmek için pratik yapmaz ve umarım bu seçeneklerden herhangi birini kullanarak kendi oyununuzu yaratır.

En İyi Kodlama Video Oyunları [Infographic]

Wrapping Up(Sarma)

Hangi dili öğrenmeyi seçeceğiniz, büyük ölçüde oyun tasarımına olan ilginizin nerede olduğuna bağlı olacaktır; web tabanlı veya PC / konsol tabanlı.

PC ve konsol tabanlı diller, nesne yönelimli dillerin yanı sıra daha basit komut dosyası dillerini içerecek , web geliştirme ise yalnızca web için oluşturulmuş teknolojilere odaklanacaktır (yine bu makalenin kapsamı dışında bazı geçişler olsa da).

En çok öğrenilecek dillerin bu gidişatının bilgilendirici olduğunu umuyoruz. Oyun tasarımında bir kariyere kendinizi en iyi şekilde nasıl hazırlayacağınız konusunda daha fazla bilgi için tekrar kontrol edin !

Sıkça Sorulan Sorular

Unity Game Engine neden ana komut dosyası dili olarak C # kullanıyor?

Unity motoru, programlama dilinin çok yönlülüğü nedeniyle C # kullanır. Pek çok geliştirici, programlama yoluyla daha iyi ‘iletişim’ sağlayan, daha iyi iletişim ve proje uyumu sağlayan C # kullanır.

Bununla birlikte, tümü olmasa da çoğu, Unity ile ilgili literatür ve dokümantasyon, ana programlama dili olarak C # kullanır.

JavaScript / UNITY betiğine göre UNITY’de C # programlamasının avantajları nelerdir?

Daha önce de belirtildiği gibi, avantajları sayısızdır. Birçok geliştirici C # ‘ı evrensel bir programlama dili olarak paylaşır ve daha iyi programlamaya izin verir. Unity’nin dokümantasyonu C # dilinde olduğundan, Unity’nin resmi olmayan programlama dili olduğundan C # öğrenmek ve kullanmak otomatik olarak daha doğal ve daha faydalıdır.

Programlama deneyimim olmayan Unity’de kodlama için C # öğrenmeye nereden başlamalıyım?

Şanslısınız çünkü sadece C # öğreticilerinde değil, aynı zamanda Unity öğreticilerinde de sıkıntınız yok. Başlangıçta tabağınıza çok fazla koymamaya dikkat edin. Unity kesinlikle bunu yapabildiğinden, bazı harika ve iddialı fikirler yaratmanın cazip olduğunu biliyorum, ancak çiğnemekten daha fazlasını ısırmak sizi çok fazla kafa karışıklığına sürükleyebilir. Küçük başla!

Bir şeyi 2D olarak, tercihen yandan kaydırma macerasını programlamak, tam 3D hikaye odaklı bir başyapıttan daha basittir. Deneyiminiz yoksa, sektördeki bazı giriş seviyesi pozisyonlarda gerçekten dişlerinizi kesmeniz gerekecek. Ayrıca, daha yüksek şirketlerde iş bulmakta daha zorlanacaksınız.

Ancak, Unity ile başlamak kesinlikle mümkündür ve gerçekten çok çalıştığınız sürece ilerleyebilirsiniz. Belgeleri inceleyin ve ekstra görsel referanslar için bazı YouTube eğitimlerini araştırın.

Unity için C # / GLSL’yi öğrenmeniz ne kadar sürdü?

Bu oldukça çok katmanlı, nüanslı bir sorudur. Birçok değişken söz konusudur. Açıkçası, bu kişiden kişiye değişir. Programlama konusunda arka plan deneyimi olan biri, hayatında hiç motoru çalıştırmamış birine kıyasla bu dilleri oldukça hızlı bir şekilde öğrenecektir.

Ancak bu, öğrenemeyecekleri anlamına gelmez. Fikir birliği genellikle C # öğrenmek için GLSL’den daha kısa bir süre alır. Her iki günden haftalara da konuşuyoruz. GLSL, özellikle yeni başlayanlar için bazı zorluklar ortaya çıkarabilir. Ayrıca, bir proje sizden ve programlama dilleri hakkındaki bilginizden daha fazlasını gerektirdikçe dillerin karmaşıklığının da arttığını unutmayın.

Çiğneyebileceğinizden daha fazla ısırmayın! Yine, ‘araç kitinizi’ geliştirmek için küçük başlayın. Aslında kişiye göre değişir.

Unity için en uygun dil veya platform hangisidir?

Unity Script mevcut olsa da, fikir birliği C # ‘nın Unity Engine’de kullanılacak ideal programlama dili olduğudur. Zaten bir geçmişiniz varsa veya C # ile aşinalığınız varsa bu iki katına çıkar. Unity’nin fiili programlama dili olarak düşünün, bu onu en iyi seçeneğiniz haline getirin. Platform açısından PC, Unity’den bir şeyler kullanmak ve geliştirmek için en iyi platformdur.

2020 için Unity 3d için öğrenilecek en iyi dil nedir?

C #, 3D Unity oyunları için 2020’ye girecek en iyi bahsinizdir. Şimdiye kadar sizi şaşırtmamasına rağmen, C # gerçekten Unity Engine’in programlama dilinin can damarı ve iskelet yapısıdır.

Biraz dallanmak istiyorsanız, Java (Unity Script aracılığıyla), C ++ ve hatta HTML5 gibi diğer programlama dilleri genel olarak geçerli seçeneklerdir. Ancak, gelecekte 3D oyunlar için kesinlikle C # ile gidin.

Gelecekte sanal gerçeklik geliştirme yapmak istersem Unreal Engine veya Unity öğrenmeli miyim?

C ++, JavaScript veya C # konusunda iyi değilim, ancak C ve Java konusunda tecrübem var.

Birlik, sanal gerçekliği geliştirmek için muhtemelen ikisinden daha iyi bir seçenektir. Unreal’in bunu yapma gücü olsa da, C ++, Unity’nin C #’ına kıyasla birçok kullanıcı için karmaşık olabilir.

JavaScript kesinlikle bir seçenektir, ancak çoğu kullanıcı C # ‘ı Unity’nin JavaScript sürümü olan Unity Script’e tercih eder. Programlama dillerinin yanı sıra Unity, bir şeyler geliştirmek için büyük bir bilgisayar donanımına ihtiyacınız olmadığı için daha fazla çok yönlülük sağlar.

Unreal, onunla yapabileceğiniz her şeyi başarmak için genellikle daha yüksek kalitede donanım ve yazılım gerektirir.

Unity, Android için oyun geliştirmek için en iyi yazılım mı?

Şüphesiz. Godot gibi daha küçük oyun motorlarından başka Unity, özellikle Android için mobil oyunlar oluşturmak için mükemmel bir arayüze ve çerçeveye sahiptir. Oyunu geliştirmek başlı başına bir macera olacak, ancak projenizi çapraz platforma aktarabileceğiniz saf kolaylık sezgisel ve gerçekten bir süreç esintisi.

Google Play’in Unity’nin ücretsiz sürümüyle yapılan oyunları sildiği doğru mu?

Büyük ihtimalle hayır. Söylenti değirmeni çoğu zaman korkunç ve yanıltıcı olabilir. Sektör standartlarını veya Google’ınkini tam olarak karşılamayan projeler oluşturan geliştiricileri düşünün. Bu olasılığın yanı sıra, Google hizmet şartlarını ihlal eden oyunları düşünün. Mantıksal olarak, Google’ın Unity’nin ücretsiz sürümüyle yapılan oyunları silmesinin tek yolu bu olacaktır.

Yukarıda belirtildiği gibi, belki de iki senaryonun bir kombinasyonunun, oyun geliştiricilerin belki de Google’ın bunları elde etmeye çalıştığını düşünmelerine yol açabileceğini görebiliyordum, ancak bu mantıklı değil.

En büyük soru, Google bunu neden yapsın? Oyunları, son derece iyi performans gösteren ve kaliteli oyunları pazarlarından silmek için motivasyonları ne olurdu?

Hatta bazı oyun geliştiricileri, Unity’nin ücretsiz sürümü ile geliştirilmiş en az bir oyunlarının olduğunu ve oyunlarının pazardan işaretlenmediğini veya silinmediğini söyleyerek söze karıştılar….

Dilerseniz Bir Sonra Ki Blog Sayfalarımıza Göz Atabilirsiniz..

Görüşmek Üzere Hoşçakalın WebOdasıyla Kalın..

Yorum Yap