WordPress Hızlandırma

 WordPress Hızlandırma
Okunuyor WordPress Hızlandırma

Çalışmalar, web konusundan bahsedilince insanların sabrının olmadığını gösteriyor. Kullanıcıların yaklaşık %25’i bir web sayfasını 4 saniye veya daha kısa sürede yükleyemiyorsa, o web sayfasını yüklenmeden vazgeçiyor. Bu web sitesini ziyaret etmekden vazgeçtiğinin göstergesi. Eğer web sitenizin yükleme süresini 2,9 saniyeye düşürebilirseniz,anında çoğu web sitelerinden hızlı olmuş olur. Bu da, web sitenizin hızındaki marjinal iyileştirmelerin bile işletmenize çok daha büyük avantajlara yol açabileceği ve sitenizin başarı hızını artırmasını sağlayacaktır. WordPress internetin dörtte birinde kullanıldığı için, WordPress  hızlandırma konusunda yardım isteyen site sahiplerinin olduğunu görmek kaçınılmaz olmalı.Bu yazıdan sonra siteniz hızlanacak ve seo puanınızı geliştirmiş olursunuz.

1.Wordpress hızınızı test edin

wordpress hızınızı artırmadan önce diğer sitelere oranla nerede olduğunuzu bilmeniz gerekmekte. GTmetrix bu site sayesinde web sitenizin performansını ölçebilirsiniz. Pingdom bu site sayesinde sitenizi diğer sitelere karşı kontrol edebilirsiniz.

2.Gereksiz tema ve eklentileri kaldırmak

Modern olmasını sağlamak için sitenize yeni özellikler eklemek yaygın bir uygulamadır. WordPress sitelerinde bu, eklentiler ve temalar aracılığıyla yapılır. Çoğu zaman, yeni eklentiler bir öncekilerin işlevselliğini karşılar ve eskileri daha az işlevsel hale getirir. Zaman geçtikçe, sitenizi bir süredir kullanılmayan eklentiler ve temalarla doldurabilirsiniz.

Fazla sayıda eklenti, özellikle eski sürümlü eklentiler, WordPress performansını önemli ölçüde performansını düşürebilir. Genel bir kural olarak, yapmanız gereken ilk şey WordPress’i hızlandırırken gereksiz eklentileri kaldırmak veya en azından devre dışı bırakmaktır bu sayede sitenizin hızı artacak. İdeal olarak, sitenizin yalnızca çalışabilirliği için gerekli eklentilere yer vermeniz gerekmektedir.

3.CSS, HTML ve Javascript küçültmek

Küçültme, web sitenizin performansını artırmak istediğinizde en kullanışlı yöntemlerden biridir. Bu dosyalardan boşluklar ve yorumlar gibi gereksiz karakterleri kaldırarak dosyaların boyutunu (HTML, CSS, JS) küçültmeye çalışır. Sonuç, gereksiz karakterler olmadan daha hızlı çalışacaktır.

4.Ön bellekleme eklentisi kullanmak

Önbelleğe alma, web sunucusundaki yüklerin bir kısmını boşaltmak için iyi bilinen bir teknikdir. Temel olarak, önbelleğe alma motorları, istemcinin sisteminde (tarayıcı, bellek) sıklıkla kullanılan bilgileri saklar; böylece tarayıcının bu bilgileri sunucudan art arda alması gerekmez. Önbelleğe alma önemli ölçüde site performansını artırabilir ve WordPress hızlandırma için önde gelen en etkili yöntemlerden biridir.

5.İçerik Dağıtım Ağı (CDN) kullanmak

İnternet ışık hızına ulaştığından bu yana zaman zaman web sitelerinin çok uzaktaki fiziksel sunucularda olduğunu kolayca unutabiliyoruz. Hatta kimi zamanlar bu mesafe o kadar uzak oluyor ki, sunucu yanıt süresini uzamasına neden oluyor. Çoğu site bu durumda CDN kullanarak önlüyor.

Web sitenizde CDN’i etkinleştirdiğinizde, istemcinin tarayıcısı artık web sunucusundan her bir sayfayı almak zorunda kalmıyor. Bunun yerine bazı statik sayfalar ziyaretçinin bulunduğu yere daha yakın veri merkezlerinde saklanmaya yönelir. Bu da, web sunucusu tarafından işlenen toplam istek sayısını azaltır ve dolayısıyla WordPress hızlandırma başarılı olur.

Blogda anlatığım 5 yöntemi sırasıyla yaparsanız wordpress hızın artması mümkün olaçaktır.

Yorum Yap