• Ana Sayfa
  • Genel
  • Yapılacak dersler eğlenceli olabilir – ama işte kendi projelerinizi sıfırdan nasıl oluşturacağınız

Yapılacak dersler eğlenceli olabilir – ama işte kendi projelerinizi sıfırdan nasıl oluşturacağınız

 Yapılacak dersler eğlenceli olabilir – ama işte kendi projelerinizi sıfırdan nasıl oluşturacağınız
Okunuyor Yapılacak dersler eğlenceli olabilir – ama işte kendi projelerinizi sıfırdan nasıl oluşturacağınız

Basit yapılacaklar listelerinden tam olarak çalışan web uygulamalarına kadar, uygulamalar oluştururken size yol gösteren birçok harika öğretici var. Peki kendi projelerinize sıfırdan nasıl başlıyorsunuz? Bir öğreticinin güvenlik ağı olmadan, ne inşa edeceğiniz ve hatta nasıl başlayacağınız konusunda kendinizi biraz kaybolmuş hissedebilirsiniz.

Bunlar, genç bir geliştirici olduğumda kendi projelerimi oluşturmama yardımcı olan ve ayrıca bir yazılım ekibi lideri olmak için ihtiyacım olan becerileri kazandıran izlediğim adımlar. Ama önce…

İçindekiler

Eğitimleri takip edebildiğim halde neden kendi projelerimi oluşturayım?

Güzel soru, meraklı okuyucu! Öğreticiler bir noktaya kadar harikadır, ancak kendi projelerinizi oluşturmak çok başka birçok fayda sağlar:

Seni düşündürüyor

Oturup kendi projenizi başlatırken düşünmeniz gereken birçok şey var.

  • Nasıl başlarım?
  • Neye benzeyecek
  • Hangi teknolojilere ihtiyacım var?

Ve bunun gibi diğer şeyler (bir dakika içinde nasıl başlayacağımız hakkında konuşacağız). Bir geliştirici olarak işinizin gerektireceği şey tam olarak budur – bir çözüm tasarlamak ve onu sonuna kadar görmek. Kendi projelerinizi oluşturmak, bu becerileri uygulamanıza izin verir ve sizi kariyerinizin başlangıcına hazırlar .

Var olduğunu hiç bilmediğin sorunlarla karşılaşacaksın

Genellikle bir öğreticiyi takip ederken mutlu yola maruz kalırsınız – bu temelde;

“Tamam, bir şey inşa ediyoruz, işte o şeyin çalışmasını sağlamak için adımlar, işe yarıyor! Yaşasın! Son”

Yeni bir teknoloji öğreniyorsanız bu harikadır – ayrıca inşa ettiğiniz şey sonunda işe yaramazsa bu oldukça korkunç bir öğretici olur.

Ne yazık ki, web geliştiricilerin yaşamları bu kadar basit değil. Kod yazarken, bir noktada sorunlarla karşılaşırsınız. Sade ve basit.

Kendi projelerinizi oluşturarak doğal olarak sorunlarla karşılaşırsınız ve bu size bunları aşma pratiği yapma şansı verir. Geliştiricilerin her gün yaptığı bu ve pratik yapmak bunu çok daha kolay hale getirecek.

http://www.webodasi.com

Eğlenceli ve her zaman bir şeyler öğreneceksin

Bizler şanslı bir grubuz, biz geliştiriciler. Bir dizüstü bilgisayarın başına geçebilir ve istediğimiz teknolojiyi kullanarak istediğimizi yapabiliriz. Bunu az çok ücretsiz olarak da yapabiliriz. Havacılık mühendisi Bill’in patronundan “o Boeing 747’yi hafta sonu için ödünç almasını çünkü evde yaptığı yeni bir jet motorunu denemek istiyor” diye sorması halinde, patronundan iyi bir yanıt alacağından şüpheliyim.

Kendi projelerinizi oluşturmak çok eğlenceli. Kullanabileceğiniz, arkadaşlarınıza ve ailenize gösterebileceğiniz veya onlardan öğrenebileceğiniz bir şey. Ve oldukça güvenli bir hobi. İşe yarayabilir, işe yaramayabilir. Hoşuna gidebilir, her şeyi mahvedebilirsin. Ama önemli değil, proje dosyalarını sanal çöp kutusuna atıp yeniden başlayın. Kolay!

İyi şeylere gelelim…

Tamam! Şimdi kendi projemizi yaratmanın öğrenmek ve eğlenmek için harika bir yol olduğu için mutluyuz. Kendi projelerinizi oluşturmaya nasıl başlayacağınıza bakalım.

Eğitim projelerinizi genişletin

Yepyeni bir işe başlamanın korkutucu bir yanı var. Yeni bir dosyaya oturacaksınız ve “önce ne yapmalıyım?” Diye düşüneceksiniz. Kendi projelerinizi oluşturmaya başlamanın daha güzel yolu, mevcut eğitim uygulamalarınızı ve kodlama egzersizlerinizi geliştirmektir. Bu, boş bir sayfadan başlamak yerine size biraz avantajlı bir başlangıç ​​sağlar.

Öyleyse, bir yapılacaklar listesi uygulama eğitimini tamamladıysanız (yapmadıysanız, nerelerdeydiniz ?!), istediğiniz şekilde üzerine inşa edebilirsiniz. Örneğin şunları yapabilirsiniz:

  • Yapılacaklar listesinin (bir veritabanına, localStorage’a vb.) Kaydedilmesine izin verin, böylece kullanıcı daha sonra geri gelebilir
  • Kullanıcıya bazı özelleştirme seçenekleri verin (yapılacak öğelerin rengini değiştirin)
  • Giriş yeteneği ekle

Fikri anladınız – temelde hayal gücünüzü kullanın! Olasılıklar sonsuzdur, bu yüzden rüzgara dikkat edin ve ne hissediyorsanız onu inşa edin!

Kullanacağınız şeyler oluşturun

Herkesin bir web uygulaması için kendi fikirleri vardır. Kendinizinkini oluşturmak için yeni bulduğunuz web geliştirme becerilerinizi kullanın! Yıllar boyunca sahip olduğunuz bir uygulama için, özellikle de gerçekten kullanacağınız bazı fikirleri yazın Aşırı karmaşık bir uygulama olmak zorunda değildir ve yapılacaklar listesi kadar basit olabilir.

Kullanacağınız bir uygulama oluşturarak, projenin tamamlanmasına kadar sizi yeterince ilgilendirir. Ayrıca, uygulama bittiğinde uygulamayı kullanarak doğal olarak onu daha iyi hale getirmenin yollarını bulacaksınız, bu da size tamamlamanız gereken başka bir proje sunar – ve (kodlama) yaşam döngüsü tekrar eder!

Başka bir benzer yaklaşım, kullandığınız popüler bir uygulamayı kopyalamaktır. Kopyaladığınız uygulamayla aynı ayrıntı düzeyine girmeniz gerekmez, ancak temel işlevselliği çalıştırıp çalıştırmayacağınıza bakın. Örneğin:

  • Kendi GitHub kontrol panelinizi oluşturmak için GitHub API’sini kullanın
  • Twitter API’sini kullanın ve kendi Twitter yayınınızı oluşturun
  • Bütçenizi yönetmenize olanak tanıyan bir web uygulaması

Küçük başla

Kendi projelerinize başlarken bunalmanın kesin bir yolu, tamamen dışarı çıkıp büyük projeler yaratmaya çalışmaktır. Hırs iyi olsa da, kendinizi ilerlemenizde sıkışıp kalmış ve hayal kırıklığına uğramış bulabilirsiniz.

İlk birkaç projeniz için küçük başlayın. Tam teşekküllü bir bilimsel hesap makinesi yapmak yerine, örneğin basit eklemeler ve çıkarmalar yapan basit bir hesap makinesi oluşturun. Daha rahat hale geldikçe yeni özellikler ekleyin. Siz farkına varmadan, küçük projeniz tam teşekküllü bir uygulamaya dönüşmüş olacak.

Bu aynı zamanda size yazılımın gerçek dünyada nasıl inşa edildiğini uygulama konusunda ek fayda sağlar. Küçük özellikler genellikle aşamalı olarak geliştirilecek, test edilecek ve devreye alınacaktır. Bu genellikle Çevik Geliştirme olarak adlandırılır.

Aklında bir hedef var

Leonardo da Vinci’nin popüler bir sözü var:

Sanat asla bitmez, sadece terk edilir.

Aynı şey yazılım için de söylenebilir. Kendi projenize başladıktan sonra, ne zaman devam edeceğinizi ve ne zaman durup bir sonrakine geçeceğinizi bilmek genellikle zor olabilir. Aklınızda bir hedefle başlarsanız, çölde amaçsızca dolaşıyormuşsunuz gibi hissetmenin aksine, size hedeflemeniz gereken bir şey verecektir.

Peki hedefle ne demek istiyorum? Bu anlamda bir hedef, temelde projenizle ulaşmak istediğiniz şeydir. Basitçe bir GitHub panosu oluşturmayı hedeflemek yerine şunu diyebilirsiniz:

“Geçen ay kendi kod depolarıma kaç işlem yaptığımı gösteren bir kontrol paneli oluşturacağım.”

Bu size çalışmanız için net bir yön verir. Bu hedefe ulaştığınızda, daha fazla özellik ekleyebilir veya başka bir projeye geçebilirsiniz. Hedef, istediğiniz herhangi bir şey olabilir:

  • “Temiz kod yazmayı öğrenmek istiyorum”
  • “CSS Izgarasını öğrenmek istiyorum”
  • “React’i kullanarak bir API çağırabilmek istiyorum”
  • “Python’da nasıl test yazılacağını öğrenmek istiyorum”

BONUS İPUCU – her şeyi kendi GitHub deponuza koymayı ve açıklamadaki hedefi belirtmeyi unutmayın ( projeleri CV’nize / Özgeçmişinize de koymalısınız !). Bu, işverenlere öğrenme konusunda tutkulu olduğunuzu gösterecek ve eski projelere geri döndüğünüzde kendiniz için iyi bir motivasyon olacaktır!

Deneyebileceğiniz örnek projeler

İşte yaratıcı akışınızı ilerletmek için bazı örnek projeler.

(Kısa not: Bu projeleri, her birini nasıl yaptığım, aldığım kararları nasıl / neden aldığım ve genel düşünce sürecimle ilgili makaleler ile birlikte kendim oluşturacağım. Tamamlanmış kodun yanı sıra elbette. 

Hesap makinesi web uygulaması

Kullanıcının temel işlemleri gerçekleştirmesine izin veren bir hesap makinesi oluşturun: Toplama, çıkarma, çarpma ve bölme. O kadar uzağa gittiğinizde, üzerine inşa edebilirsiniz:

  • Daha fazla bilimsel hesaplama ekleyin (modül vb.)
  • Kullanıcı arayüzünü geliştirin (İPUCU: CSS Izgarası burada arkadaşınız olacak)
  • “Geri al” işlevselliği oluşturun (İPUCU: tepki eğitiminde buna iyi bir örnek var)

GitHub kontrol paneli

Kendi kontrol panelinizi oluşturmak için GitHub API’sini kullanın . Bu kontrol paneli istediğiniz herhangi bir şey olabilir. Olası bir başlangıç ​​noktası, kendi GitHub hesabınızla ilgili bilgileri görüntülemek olabilir.

  • Geçen ayın toplam taahhütleri
  • Toplam depo sayısı
  • En çok kullandığınız / favori dilinizi görüntüler

İPUCU: Bu istemci tarafı bir proje olsa da, bir API ile etkileşime girmeniz gerekecek. API’nin nasıl çalıştığı, isteklerin nasıl doğrulanacağı ve buna benzer şeyler hakkında fikir edinmek için Postman veya benzerini kullanın .

Quiz uygulaması

Kullanıcıya çoktan seçmeli yanıtlar içeren bir soruyu rastgele görüntüleyen bir test uygulaması oluşturun. Kullanıcı yanıtı doğru alırsa, bir “yaşasın!” mesaj, puanlarını güncelle, fikri anladın. Bu uygulamayı beğendim, çünkü onu genişletmek söz konusu olduğunda olasılıklar sonsuz:

  • Kategori ekle
  • Yüksek puanlar ekleyin
  • Geri sayım ekle
  • Birden fazla oyuncuya izin verin (İPUCU: Gerçekten ileri gidebilir ve Socket.io’yu çevrimiçi oyuna izin vermek için kullanabilirsiniz !)

İPUCU: Başlangıçta aşırıya kaçmamayı unutmayın! İlk proje için hedefinizi belirleyin ve önce o noktaya gelin. Ardından, daha fazla şey eklemek veya başka bir şeye geçmek isteyip istemediğinize bakın.

Gerçek Zamanlı hava durumu uygulaması

Belirli bir konum için en son hava durumunu gerçek zamanlı olarak gösteren bir uygulama oluşturmak için Hava Durumu Haritasını Aç gibi bir şey kullanın .

İPUCU: Gerçek zamanlı teriminden vazgeçmemeye çalışın. En basit düzeyde, bu, her 5 saniyede bir API’yi çağıran ve verileri görüntüleyen bir mantık yazmak olabilir.

Hepimiz alışveriş sepetlerinin nasıl çalıştığını biliyoruz, ama bir tane yapabilir misin? Kullanıcıya bir ürün listesi görüntüleyin ve alışveriş sepetine eklemesine izin verin. Başlangıç ​​noktası olarak, şu özelliklere sahip işlevler oluşturabilirsiniz:

  • Kullanıcı ürün sayfasından sepetine bir ürün ekleyelim
  • Sepetteki ürünleri gösterir
  • Sepetteki ürünlerin toplam maliyetini göster

İPUCU – Başlamak için ilk adım olarak ürünün sayfasında görünen ürünleri kolayca kodlayabilirsiniz.

Daha fazla proje!

Daha fazla projeye el atmak istiyorsanız, bu GitHub deposuna göz atın . Sizi bir süre meşgul edecek farklı seviyeler için projeler var!

Dilerseniz Bir Sonra Ki Blog Sayfalarımıza Göz Atabilirsiniz..

Görüşmek Üzere Hoşçakalın WebOdasıyla Kalın..

Yorum Yap