Yeni Başlayanlar İçin Unity Vs Unreal

 Yeni Başlayanlar İçin Unity Vs Unreal
Okunuyor Yeni Başlayanlar İçin Unity Vs Unreal

Oyun motoru, oyun geliştiricilerin oyun yapmak için kullandıkları mimaridir. Oyun motorları, oyun geliştirmenin temel ihtiyaçlarını birleştirerek oyun yapma sürecini basitleştirir. Daha basit bir ifadeyle, bir oyun motoru, oyun oluşturmak ve tasarlamak için özel bir yazılımdır. Unity vs Unreal, oyun geliştirmede endüstri standartları oldukları için oyun motoru savaşları söz konusu olduğunda en çok aranan terimdir.

Oyun motorları, geliştiricilere oyunun karakter görünümleri, yüz ifadeleri ve modeller gibi temel özelliklerine ve öğelerine ve oyunun varlıklarının ve nesnelerinin nasıl etkileşim kuracağına odaklanmaları için daha fazla zaman sağlar. Bu, oyun motorlarından önce oyun tasarlama sürecinin çok daha zor olduğu anlamına geliyor. Bu, tüm oyunların sıfırdan yapılması gerektiği anlamına geliyordu, bu da çok daha fazla zaman tüketmesini ve çok pahalı olmasını sağlıyordu.

Pek çok oyun motoru yapan şirket var. Farklı motorların her birinin kendi stili ve kullanıcısı olduğu için farklı güçlü ve zayıf yönleri vardır. Bazıları programcı olmayanlara ve yeni başlayanlara yöneliktir. Oysa bazıları programcıların potansiyellerini ortaya çıkarması için tasarlanmıştır.

Yeni bir Oyun geliştiricisi için bir Oyun motoru seçmek zor olabilir Oyun motorları üzerinde çalışma deneyimi olmadan karar vermek mümkün değil. Unity ve Unreal, oyun geliştirmede kullanılan en yaygın iki oyun motorudur. Her ikisi de basittir ve yeni başlayan bir geliştirici göz önünde bulundurularak geliştirilmiştir. Bu nedenle, yeni başlayanlar için harika kabul edilirler. Her ikisinin de kullanımı ve gezinmesi kolaydır, bu da onları yeni başlayanlar için en iyi iki seçenek yapar. Aşağıdaki bölümde bu oyun motorlarının her biri ve bazı temel özellikleri açıklanmaktadır.

Yeni bir geliştirici için en önemli gereksinim, destek topluluğu ve öğrenme eğrisidir.Bir oyun motorunun iyi bir destek topluluğu varsa, öğrenmeyi daha eğlenceli ve ilginç hale getirir. Dik öğrenme eğrisine sahip bir motor seçmek, oyun geliştirmeye olan ilginizi kaybetmenize neden olabilir.

Unity ve Unreal motoru için hangisini kullanacağınıza karar vermenize yardımcı olacak bazı önemli noktaları listeledik.Oyun geliştirmede tamamen yeniyseniz Oyun nasıl yapılır?

İçindekiler

Unity VS Unreal- Temel Noktalar

ÖzellikleriBİRLİKGERÇEK DIŞI MOTOR
MALİYETÜcretsiz, Toplam geliriniz geçen mali yılda 100.000 $ brüt olana kadarÜcretsiz, Telif ücreti, ürün geliri 3000 ABD Dolarını aşarsa geçerlidir.
Sistem gereksinimleriİşletim Sistemi : Yalnızca Windows 7 SP1 +, 8, 10, 64-bit sürümleri; 
macOS 10.12+  

CPU : SSE2 komut seti desteği.

Bellek : 8 GB RAM

GPU : DX10 (gölgelendirici modeli 4.0) özelliklerine sahip grafik kartı.
İşletim Sistemi : Windows 10 64-bit  

CPU : Dört çekirdekli Intel veya AMD, 2.5 GHz veya daha hızlı

Bellek : 8 GB RAM

GPU / DirectX Sürümü: DirectX 11 veya DirectX 12 uyumlu grafik kartı
Çevrimdışı çalışırEVETEVET
DilC #C ++
Kullanıcı arayüzüYeni başlayanlar için gezinmesi kolayDik öğrenme eğrisi
Mevcut platformlarIOS, Android, Windows Evrensel Windows Platformu, Mac, Oculus Rift, Steam VR PC ve Mac, PlayStation VR, Gear VR, Windows Mixed Reality, Daydream, Android TV, tvOS, Nintendo Switch, Apple ARKit, Google ARCore.Windows PC, PlayStation 4, Xbox One, Mac OS X, iOS, Android, AR, VR, Linux, SteamOS ve HTML5.
DestekBir destek topluluğu ile iyi geliştirilmiş belgeler, 
ücretsiz oyun varlıkları için 
Unity varlık deposu 
Destek topluluğu ile iyi geliştirilmiş belgeler, destek topluluğu Unity kadar büyük olmasa da, gerçek dışı pazar yeri zamanla daha iyi hale geliyor.
ÖğreticilerUnity web sitesinde ücretsiz eğitim öğreticisi, çok sayıda üçüncü taraf web sitesi, sonsuz sayıda tüp eğitimi, 
Unity tarafından özel olarak onaylanmış kurs.
Unreal akademisinde ücretsiz öğrenme eğitimi, birçok üçüncü taraf web sitesi mevcut, sonsuz sayıda youtube öğreticisi. 
Unreal Öğrenin
Kimin içinYeni başlayanlar için en iyisi, PRO için eşit derecede iyi.Yeni başlayanlar için dik öğrenme eğrisi, profesyonel geliştiriciler için gerçekten iyi.

Unıty VS Unreal- Ilerleme Noktaları

  1. Her iki Unity motoru, kodu özelleştirilmiş bir oyun motoruna sahip olacak şekilde değiştirmenize olanak tanır. Ancak birlik durumunda kaynak koduna erişmek için ödeme yapmanız gerekir.
  2. Eğer daha fazla 2d oyun üzerinde çalışan biriyseniz. O halde birlik araçları gerçek olmayan motordan çok daha iyidir.
  3.  Gerçek olmayan motorla yapılan oyunların grafikleri daha iyi görünüyor.
  4. Unity varlık deposu , oyununuz için varlıklar almak için harika bir yerdir. Gerçek dışı pazar, birlik kadar becerikli değildir.
  5.  Gerçek dışı için varsayılan proje oluşturma süreleri, birlikten çok daha yavaştır.

Unity Ve Unreal Hakkında SSS

Unity Mi Yoksa Unreal Mı Öğrenmeliyim?

Sen olmalıdır birlik öğrenmek sen oyunlar geliştirmek için adım adım talimatlar arıyorsanız ve çok destek gerekir. Unity, gerçek olmayandan daha kolay öğrenilir ve destek topluluğu çok iyidir. Ayrıca iş ortamında birlik becerileri gerçek olmayandan daha çok talep görüyor.

Unreal, eşyalarla deney yapmak isteyen ve bunu çok fazla destek almadan tek başına yapmaya hazır olan insanlar içindir. Gerçek dışı bile öğreticiler alanında gelişti, ancak Unity düzeyiyle eşleşemedi. Oyun motorunuzda daha fazla kontrol istiyorsanız Unreal iyidir, ancak bu ileri düzey kullanıcılar içindir.

Unity Veya Unreal’ı Öğrenmek Daha Kolay Olan?

Oyun geliştirme söz konusu olduğunda, kalıcılık anahtardır. Hangi oyun motorunu seçerseniz seçin, önemli olan ne kadar çaba sarf ettiğinizdir. Yeni başlayanlar için, Unity’nin öğrenme söz konusu olduğunda daha az eğri vardır. Unity, C ++ kullanan Unreal ile karşılaştırıldığında öğrenmesi daha kolay ve daha basit olan C # kullanır. Unity ve Unreal öğrenmek için bazı en iyi kurslara göz atabilirsiniz .

http://www.webodasi.com

UnrealEngine Oyun Motoru

Unreal, Epic Games tarafından 1998 yılında Tim Sweeney olarak bilinen bir adam tarafından geliştirildi. Son yirmi yıldır Unreal her türden oyun geliştirmek için kullanıldı. Splinter Cell gibi dünya çapında popüler oyunlar Unreal kullanılarak geliştirilmiştir. Final Fantasy 7 gibi daha yeni oyunlar da bu oyun motoru kullanılarak geliştirilmiştir. 

Unreal’ın en son sürümü 4.21 sürümüdür ve Kasım 2018’de piyasaya sürülmüştür. Önceki sürümler gibi, en son sürüm de bir 3D oyun düşünülerek oluşturulmuştur ve bu nedenle Unreal, 3D oyunlar için harikadır. Bunun 2d oyun geliştirmeyi de desteklediğini unutmamak önemlidir. Aynı zamanda sizi sanal bir oyun dünyasına tamamen kaptıracak en iyi dinamik aydınlatmalardan birine sahip oyun motorudur. Bununla birlikte, öne çıkan özelliklerinden biri, Unreal kullanarak bir oyun oluşturmak için herhangi bir kodlama bilgisine sahip olmanıza gerek olmamasıdır. Bunun nedeni, Unreal’ın bir Taslak ile gelmesidir. Blueprint, tek bir kod satırı yazmak zorunda kalmadan oyunun tüm yönlerini oluşturmak için kullanabileceğiniz bir araç ve özellik grubudur. Yeni başlayanlar için onu bu kadar harika yapan şey budur.

Bu motorun tüm bu harika özellikleri ile Unreal’in ücretsiz olması şaşırtıcı. Size tüm özellikleri içeren tam oyun motoru paketini ücretsiz olarak veriyorlar. Bunu okullarda yazılım ve oyun geliştirmeyi teşvik etmek için yaptılar. Ancak para kazanmak için adil bir sistemleri var. Unreal, oyununuzu gönderdiğinizde toplam gelirinizin% 5’ini alır. Bu kesimi sonsuza kadar alıyorlar. Bu kural, ancak adil bir anlaşma olan 3000 $ ‘ın üzerinde oyun satışı yaptıktan sonra geçerlidir.

http://www.webodasi.com

Ana Özellikler

Unreal, güçlü bir oyun motorudur. Aşağıdaki temel özelliklere sahiptir.

Hem 2D hem de 3D geliştirmeyi destekler

Bugün birçok oyun 3 boyutludur. Ancak, Bağımsız geliştiriciler için 2D oyun geliştirme çok önemlidir. Unreal oyun motoru, bu oyun modelleri için sorunsuz ve harika bir iş akışı sağlar ve bu nedenle neredeyse tüm Indie oyun geliştiricileri onu kullanır. Dahası, çoğu zaman, gerçek dışı ile yapılan oyunlar gerçekten harika görünüyor. 2D veya 3D farketmeksizin, gerçek dışı yapılan tüm oyunlar bir sınıftan ayrı görünür.

Unreal, WYSIWYG düzenleyiciyi kullanıyor.

Geliştirme sırasında test etmek çok kolay olduğundan oyun geliştiricileri için çok kullanışlı ve verimli olan bir ‘ne görürsen onu alırsın’ (WYSIWYG) düzenleyicisine sahiptir.

Çevrimdışı işleme sunar.

Bu, birçok oyun motorunun bu seçeneğe sahip olmaması nedeniyle önemli bir özelliktir. Aslında, yalnızca birkaç üst düzey oyun motoru bu özelliğe sahiptir. Çevrimdışı işleme, İnternet bağlantısı olmadığında bile oluşturmanın devam edebileceği anlamına gelir. Bu, geliştiriciyi geliştirme sürecindeki ilerlemeyi kaybetmekten koruduğu için kullanışlıdır.

Hem programlama dilini hem de görsel komut dosyasını destekler..?

Şimdiye kadar bildiğimiz gibi, bir oyun motoru kullanmak için biraz kodlama bilgisine sahip olmanız gerekir. Oyun motorunuz tarafından desteklenmeyen bir dil bildiğinizde sorun ortaya çıkar. Unreal, C ++ konusunda çok bilgili olmasanız bile, görsel komut dosyası oluşturma aracıyla bir oyun yapabilmenizi sağlar. Blueprint, Unreal’ın görsel komut dosyası oluşturma aracının adıdır ve yeni başlayanlar için iyi bir şekilde belgelenmiştir.

UNITY Oyun Motoru

Unity’nin dünyadaki en yaygın oyun motoru olduğu söylenebilir. O kadar yaygın ki, dünyadaki geliştiricilerin yarısı oyunlarını yapmak için Unity kullanıyor. Pokemon Go, Rimworld ve Heathstone gibi oyunların hepsi Unity kullanılarak geliştirildi.

Aynı zamanda gerçek zamanlı bir platformdur. Unity Danimarka’da başlatıldı, ancak daha sonra San Francisco’ya taşındı ve şimdi onu kullanan beş milyondan fazla oyun geliştiricisi var. Unity, daha çok kod yazabilen geliştiricilere yönelik olsa da, varlık deposundaki araçlarla sanal komut dosyası kullanmak isteyen yeni başlayanları da barındırır. Yeni başlayanlar, Unity kullanarak temel oyun prototiplerini kolayca oluşturabilir.

Unity, geliştirici topluluğundan gelen geri bildirimlere göre son birkaç yılda büyük ölçüde gelişti. Unity, Unity 5 piyasaya sürüldüğünde büyük bir destek almıştı ve bu, unity’nin ilk kullanılan ücretsiz versiyonuydu. Birçok yeni geliştirici bundan sonra birlik kullanmaya başladı ve yavaş yavaş sayı milyonlara çıktı. Bugün itibariyle Unity, dünyada en çok kullanılan oyun motorudur.

Unity öğrenmek istiyorsanız, topluluk tarafından sunulan gereğinden fazla kaynak vardır. Unity, aşağıdaki işletim sistemleriyle uyumludur: Mac OS, Linux, Windows ve Android. Cep telefonları, masaüstü, sanal gerçeklik (VR), web ve TV dahil olmak üzere birden fazla platformu destekler. Unity’nin bulut sistemi, geliştiricinin oyunu geliştirirken gerçek zamanlı geri bildirim almasını sağlar.

Unity oyun motorunun temel özellikleri aşağıdakileri içerir.

Anahtar Özellik

Hem 2D hem de 3D geliştirmeyi destekler

Bugün birçok oyun 3 boyutludur. Ancak, Bağımsız geliştiriciler için 2D oyun geliştirme çok önemlidir. Unity, özellikle 2D oyun modelleri için özel olarak tasarlandığından Indie geliştiricileri için harikadır. Unity oyun motoru, bu oyun modelleri için sorunsuz ve harika bir iş akışı sağlar ve bu nedenle neredeyse tüm Indie oyun geliştiricileri onu kullanır. Bir 3B dünyanın iki boyutta temsil edildiği sözde 2B’de çalışan yeni oyun motorlarının aksine, Unity piksel olarak ifade edilen gerçek 2B’de çalışır. Özellikle 2D oyun modelleri için özel olarak tasarlandığını söylememizin nedeni budur. Yakında 2.5D desteğini yayınlamayı planlıyorlar.

Daha iyi telif hakkı planı

Unreal gibi, Unity de ücretsizdir. Ancak, bir püf noktası var. Bir yılda 100.000 $ ‘dan fazla kazanırsanız, Unity plus sürümüne geçmeniz gerekir ve yılda 200.000 $’ dan fazla kazanırsanız, Unity pro aboneliğini satın almanız gerekir. Hem Unity plus hem de pro sürümü, bir oyun işi kurmanız için gerekli olan birçok analitik veriyi sağlar.

Unity, visual studio kullanıyor

Unity, ana kod editörü olan monodevelop ile birlikte gelirdi. Monodevelop’un kendi sınırlamaları vardı ve birçok geliştirici monodevelop yerine görsel stüdyoyu tercih ediyor. Monodevelop desteği yavaş yavaş kaldırılıyor ve visual studio birlik için ana kod editörü olacak. Unity’de kod yazmanın en iyi yanı, unity editörü ile hataları gerçek zamanlı olarak kontrol edebilmenizdir. Aynı özelliğin Unreal’de de mevcut olduğunu düşünürsek, Unity’de daha kolay ve geliştirici dostu

Unity bir çapraz platformdur

Unity bugün dünyadaki tüm büyük işletim sistemlerini desteklemektedir. Bu liste, diğerleri arasında Windows, Mac ve Linux’u içerir. Ayrıca 32 veya 64 bit makinelerle desteklenebilir, bu da onu birçok kişi için uygun hale getirir. Tek sorun, Unity’deki birçok alternatif aracın yalnızca bir işletim sistemi göz önünde bulundurularak uyarlanmış olmasıdır: Windows. Bu, bu tür araçlarla başka bir işletim sistemi kullanıldığında sorunlara neden olacağı anlamına gelir.

Daha iyi belgeler

Unity açık kaynak kodludur ve bu, çevrimiçi topluluğun dokümantasyona dahil olduğu anlamına gelir. Yaklaşık 100 bin aktif kullanıcısı olan Unity, en iyi kılavuzlardan birine sahiptir. Zaman geçtikçe, Unity kullanıcıları büyümeye devam edecek ve kılavuz daha iyi ve daha iyi olmaya devam edecek.

Tüm oyun platformları için harika

Unity, yapmayı sevdiğiniz her tür oyun için desteğe sahiptir. 2B, 3B veya Sanal gerçeklik birliği her şeyi kapsar. Şimdi Unity, zaman çizelgesi adı verilen bir araçla oyun içi sinema sahneleri oluşturma özelliğini ekleyerek yavaşlıyor. Unity ayrıca kendi görsel komut dosyası oluşturma aracını da geliştiriyor (şimdi bir ön varlık deposunu indirmeniz gerekiyor)

Nihai Karar

Unity 3d veya Unreal Engine’in kullanılıp kullanılmayacağı gerçekten geliştiriciye bağlıdır. Her iki motoru da yeni başlayanlar için avantajlı kılan birçok faktör vardır, ancak Unity 3D’nin kapsamlı varlık deposu onlar için gerçekten daha faydalıdır. Ancak, Unreal motorunun kaynak kod erişimi de birçok geliştirici tarafından tercih edilmektedir. Tüm bunlar, her iki motorun da her zaman hızlı bir şekilde geliştiği ve değiştiği belirtilmelidir. Bu, hangisinin daha iyi olduğunu doğru bir şekilde söylemeyi zorlaştırabilir. Yeni başlayan biriyseniz, daha kolay olan ve daha az öğrenme eğrisine sahip olan Unity’yi seçmek daha iyi bir seçimdir.

Dilerseniz Bir Sonra Ki Blog Sayfamıza Göz Atabilirsiniz..

Görüşmek Üzere Hoşçakalın WebOdasıyla Kalın….

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle