Herhangi bir programlama dilinde ustalaşmak için gereken tek şey doğru öğrenme planıdır.
Programlama hakkında herhangi bir şey biliyorsanız, çok geç olana kadar yaptığınız şeyin yanlış olup olmadığını çoğu kez söyleyemeyeceğinizi bilmelisiniz. Programlamayı ustalaşmak için sinir bozucu bir beceri haline getiren şey budur – yanlış şeyler yapmak için uzun saatler.
Ama hey, ister tam zamanlı işinizi programlamayı isterse sadece bir hobi yapmak isteyin, öğrenme eğrisini her zaman daha az dik yapabilirsiniz. Kodlamayla doğru yapmanın sırrı şudur: bir öğrenme planınız olsun! Plan sizin için zor kaldırmayı yapmayacak olsa da, programlamayı öğrenirken sizi topraklanmış ve odaklanmış tutmak için kesinlikle çok ihtiyaç duyulan dirsek yağını sağlayacaktır.
Önümüzdeki birkaç dakika içinde, beceriler edinmeniz gereken herhangi bir programlama dili hakkında öğrenmenize yardımcı olacak mükemmel bir öğrenim planını nasıl oluşturacağınızı göstereceğim. Bunun çok basit görünebileceğini biliyorum, ancak denendi ve birkaç yıl içinde test edildi. Özellikle yeni başlayanlar için, öğrenmenizi nasıl yapılandırdığınız, programlama kavramlarına ve uygulamasına ne kadar kolay hakim olduğunuzda büyük rol oynar.
Programlamayı öğrenmenin en iyi yolunu inceleyelim.
İçindekiler
Doğru Öğrenme Planı Nasıl Oluşturulur
Mükemmel öğrenme planını oluşturmayla ilgili mini rehberim dört basit adıma bölünmüştür. Planı olabildiğince özelleştirilebilir hale getirmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bu, kodlamayı öğrenmek için gereken sıkı çalışmayı yapmak istemeyenler için bir çerez kesici çözüm değildir. Hem programcı hem de programlama koçu olarak yıllar boyunca edindiğim bilgileri derledim. Farklı öğrenme yetenekleri olan farklı türden öğrencilerle uğraştım ve iyi bir öğrenme planına sahip olmanın her programlama öğrencisi için önemli olduğu sonucuna vardım.
Plana geçelim
Adım 1: Doğru Programlama Dilini Seçerek Başlayın
Yapmanız gereken ilk şey, öğrenmek istediğiniz programlama dilini seçmektir. Bir süredir sahadaysanız, öğrenmek için bir sonraki kodlama dilini bulma yolunuzu muhtemelen biliyorsunuzdur. Acemiler için bu göz korkutucu bir görev olabilir. Kendinize ne tür bir programcı olmak istediğinizi sorun:
- Ön uç veya arka uç programlayıcı
- Web uygulaması programcısı
- Oyun programcısı
- Bilimsel uygulamalar programcısı
- Masaüstü uygulama programcısı
- Mobil uygulama programcısı
- Veritabanı programcısı
- Tam yığın geliştiriciler
Ne tür bir programcı olmak istediğinize karar verdikten sonra, bunu başarmanıza yardımcı olacak bir dil seçin. Bu, kendi başınıza verebilmeniz gereken kişisel bir karardır. Ama sıkışırsan sana bir tavsiyede bulunabilirim.
Gerçek dünyanın karmaşıklığını iyi idare edebilecek bir programlama diliyle başlayın. Bu durumda, öğrenmesi yeterince basit ama yine de genel sorunları çözecek kadar pratik olanı kastediyorum. Bu bağlamda, Java şu anda piyasada bulunan yeni başlayanlar için en iyi programlama dillerinden biri olarak uçmaktadır.
2. Adım: Bir Hedef Belirleyin
Önceden belirlenmiş hedefler belirlemek sizi temelde tutacak ve belirli bir süre içinde onlara ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Önümüzdeki beş yılı aynı şeyi öğrenerek geçirmek istemezsiniz çünkü sonuna kadar herhangi bir programa bağlı kalamazsınız. Tek seferde çok fazla şey öğrenmeye çalışmayın; bu muhtemelen ezici ve cesaret kırıcı hale gelir ve yüksek bir başarısızlık oranına neden olur. Bunun yerine, hedeflerinizi yönetilebilir hedeflere ayırın ve elde ettiğiniz her küçük zaferi kutlayın. Sonuç, yüksek motivasyon ve başarı şansının artması olacaktır.
BT dünyasındaki şeylerin akışkan olduğunu ve her zaman değişeceğini unutmayın. Sıkışmaktan kaçınmak için, bir kalem ve kağıt alın ve öğrenme hedeflerinizi açıkça tanımlayın.
Belirlediğiniz hedeflerin eski SMART hedefleri olduğundan emin olun :
- Özel
- Ölçülebilir
- Başarılabilir
- Gerçekçi
- Öğretilebilir
Yukarıdakilere uygun olarak, bir hedefi şu şekilde tanımlamaya karar verebilirsiniz: ” Java programlamasında üç ayda ustalaşmak .” Doğru çevrimiçi kursla, bu hedef gerçekçi, ölçülebilir ve ulaşılabilirdir. Bunu, “Java iş parçacıklarını 30 günde anlamak” veya “OOP ilkelerini 20 günde anlamak” gibi bölümlere ayırabilirsiniz. Bu tamamen sizin öğrenme hızınıza ve hiçbir baskı olmadan bu hedefe ayırabileceğiniz zaman miktarına bağlıdır.
3. Adım: Planınızı Oluşturun ve Uygulayın
Hedeflerinizi hazırladıktan sonra, bir plan oluşturma ve uygulama zamanı. Bu plan, belirlediğiniz hedefleri alır ve bunları kolayca elde edilebilecek büyük parçalar halinde düzenler. Evet, Java veya başka bir programlama dili öğrenmek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl başarmayı planlıyorsunuz? Oluşturduğunuz plan, size daha büyük hedeflerinize nasıl ulaşabileceğinize dair görsel bir imaj vermelidir. Size her alanı nasıl kullanacağınızı gösterir ve başarı için bir yol haritası sunar. İlerledikçe bu saldırı planını ayarlayabilirsiniz.
Örneğin Java ile gitmeyi seçerseniz, eylem planınıza aşağıdaki öğeleri dahil etmelisiniz:
Önce Java Core’u öğrenin:
- Java Sözdizimi
- Nesne yönelimli Programlama (OOP)
- Java Koleksiyonları
- Java İstisnaları
- Giriş / Çıkış Akışları
- Java Multithreading
- Lambda İfadeleri.
Gittikten sonra:
- Algoritmalar ve Bulmacalar
- Java Kalıpları
- Birim Testi
- JSON, RMI, HttpUrlConnection, soketlerde serileştirme
Kapsamanız gereken her şeyi özetledikten sonra, sizin için en uygun olan öğrenme yöntemini seçmelisiniz. Planınızı özelleştirmeniz için size biraz hareket alanı bırakacağım yer burası. Ancak yine de en az% 70’i pratik temelli bir kurs bulmanızı tavsiye ederim.
Bir sonraki adımda bunun hakkında konuşalım.
4. Adım: Pratik Olarak Kod Yazmayı Öğrenin
Kodlamayı kendiniz yapmadan önce nasıl programlanacağını öğrenmediniz. Bu yüzden, öğrencilere teoride öğrendiklerini uygulama fırsatı sunmayan herhangi bir programlama dersini bu kadar çabuk reddederim.
Yerleştiğiniz programlama kursu size birçok pratik fırsatı sunmalıdır. Okumayı konum, zaman, süre ve çalışma yöntemini içerecek şekilde nasıl yapılandıracağınıza karar verin.
Şu platformlara gitmenizi tavsiye ederim:
- CodeGym– hem yeni başlayanlar hem de orta düzey Java öğrencileri için oluşturulmuş,% 20 teori ve% 80 pratik içeren, yapılandırılmış oyunlaştırılmış bir Java programlama kursu.
- Coderbyte – bu web sitesinde programlama becerilerinizi geliştirmeniz için 300’den fazla meydan okuyucu var.
- Codechef – genç yazılım profesyonelleri arasında dostça yarışmalar düzenleyen çevrimiçi bir rekabet platformu.
Günün sonunda, bu hızlı bir zorluk değil, herhangi bir programlama dilini mümkün olan en iyi şekilde öğrenmenize yardımcı olacak bir araç olmalıdır. Biraz tutarlı bir şekilde başarmak, hepsini tek seferde yapmaya çalışmaktan ve hepsini kaybetme riskini almaktan daha üretkendir. Yol boyunca bunalmış hissetmeye başlarsanız, kendinize bir mola verme ve yeniden enerji kazanma fırsatı verin.
Eğer öğrendiklerini bir uzman programcı bulun ve Facebook, LinkedIn veya programcılar için herhangi bir forum (fe üstünden takip yığın taşması , Coderanch veya CodeGuru iyi kodlama öğrenmek nasıl ekstra ipuçları almak için). Programcı küçük projeler için fikirlerini paylaşırsa ekstra alıştırmalar da alabilirsiniz. Ayrıca diğer programcılar tarafından yazılan kodu da okumalısınız. Bunun için harika kaynaklar GitHub ve SourceForge’dur . Zamanla kodlama, kolaylıkla yapabileceğiniz bir şey olacaktır
Herhangi Bir Programlama Dilini Öğrenmenize Yardımcı Olacak Ekstra İpuçları
Daha önce önerildiği gibi, programlama sadece meraklı BT meraklıları için bir koruma değildir. Ben şahsen, eğer doğru destek sistemine sahiplerse herkesin herhangi bir dilde nasıl programlanacağını öğrenebileceğine inanıyorum. Kodlama ustası olmak istiyorsanız, yapmanız gerekenlerle ilgili bazı ek ipuçları:
1. Günlük Kod
Kod yazmayı sizin için bir tutku haline getirmenin en kolay yolu tekrar etmektir. Kod yazmanız gerektiğini size hatırlatmak için her gün aynı saatte çalan bir alarm kurabilirsiniz. Ayrıca her yedi ila on günde bir rutine ayak uydurduğunuz için kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Alışkanlık oluşturmanın üç aşaması:
- İstek
- Rutin
- Ödül
2. Uygun Bir Çalışma Ortamı Oluşturun
Her gün “işe gittiğiniz” bir çalışma alanı oluşturmanız gerekecektir. Çalışma alanının öğrenmeye elverişli olduğundan ve sizi rahatlatacak kadar rahat olmadığından emin olun.
3. Dikkatinizi dağıtan şeyleri ortadan kaldırın
Çalışma alanınızdayken, telefonunuz, tabletiniz, TV’niz gibi dikkat dağıtıcı unsurları veya diğer olası kesinti kaynaklarını kapatmayı unutmayın.
Sonuç
Herhangi bir programlama dili öğrenmek istiyorsanız, önce bilginizi değerlendirerek başlayın. Bunu yaparken gerçekçi olmalısınız ve muhtemelen başka birinin uzmanlık seviyeniz hakkında fikir vermesini sağlayın.
Sonraki şey, başarmak istediğiniz şeye hedefler koymaktır. Hedeflerinizin her zaman AKILLI olduğundan emin olun. Hedefleriniz yerindeyken, onlara ulaşmanıza yardımcı olacak bir eylem planı oluşturun. Belirlediğiniz plana bağlı kalmanıza yardımcı olacak bir ortam yaratın. Programlamayı öğrenmenin en iyi yollarını ele aldım, bu yüzden bu adımları izleyin ve hedeflerinizi hayatınızda birinci öncelik haline getirerek hayallerinize ulaşma yolunda olacaksınız.
Dilerseniz Bir Sonra Ki Blog Sayfamıza Göz Atabilirsiniz..
Görüşmek Üzere Hoşçakalın WebOdasıyla Kalın…
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli