GOOGLE HABER İÇERİĞİ BAŞINA ÖDEME YAPACAK

 GOOGLE HABER İÇERİĞİ BAŞINA ÖDEME YAPACAK
Okunuyor GOOGLE HABER İÇERİĞİ BAŞINA ÖDEME YAPACAK

Google, belirli ülkelerdeki başlıca haber yayıncılarına içerikleri için ödeme yapmaya başlayacağını duyurdu.

Google kabul etti : Artık haber içeriği başına ödeme yapacak. Geçtiğimiz aylarda Fransa Rekabet Kurumu, Google’ın içeriklerini yeniden kullanmak için yayıncı firmalara ve haber ajanslarına ödeme yapması gerektiğine karar vermişti.Google bu yönde attığı yeni bir adımı kamuoyuyla paylaştı.

Google’ın Başkan Yardımcısı Brad Bender, kaliteli içerik üretici sayısını artırmak için “içerik başına ödeme” programını duyurdu. Ancak aynı açıklamada kullanıcıların lisanslanan özel içeriklere Google Haberler ve Keşfet aracılığıyla ulaşmaya devam edeceklerini belirtti.

Halihazırda “haberler” sekmesi ile kullanıcılarına çeşitli kaynaklardan içerik ulaştıran şirket, artık bazı haber yayıncılarına içerik başına ödeme yapacak.

Google haber içeriği başına ödeme tapacak

Google haber içeriği başına ödeme planına ilk olarak Avustralya, Brezilya ve Almanya’daki bazı medya gruplarıyla başlayacak olan Google, böylelikle haberler bölümünü daha da zenginleştirmeyi amaçlıyor.

Google’ın içerik başı ödeme programına şu ana kadar Almanya’dan Der Spiegel, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Zeit ve Rheinische Post; Avustralya’dan Schwartz Media, The Conversation, Solstice Media ve Brezilya’dan da Diarios Associados ve A Gazeta yayınları dahil edildi.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle