Facebook’tan Görüntülü Konuşma Hamlesi

Okunuyor Facebook’tan Görüntülü Konuşma Hamlesi

Geçmişte birçok sosyal platformdan daha popüler olan Facebook günümüzde orta ve üst yaşların kullandığı bir sosyal medya mecrası haline geldi. Eski popülerliğini geri kazanmaya çalışan Facebook yeni bir özellikle gündem oldu.

İçindekiler

Görüntülü Konuşmaya Neler Eklendi?

Şu günlerde herkes evde bu nedenle sesli ve görüntülü konuşmalar büyük derecede artış gösterdi. Online ders olsun sohbetler olsun birçok kişi görüntülü konuşmaya ihtiyaç duydu. Facebook bu kullanım fazlalığının farkına vardı ve kullanıcı çekebilmek için çok işe yarayacak özellikler getirdi.

Görüntülü Konuşmaya Katılım Limiti Arttırıldı

Covid-19 nedeniyle birçok eğitim kurumu Zoom, Teamlink vb. uygulamalar kullanıyor. Facebook‘ta eğitim gören bu kitle için toplu konuşma sayısını 50’ye çıkardı böylelikle Zoom, Teamlink gibi uygulamalara rakip oldu.

Konuşma Süre Limiti Yok

Bu yeni gelen bir özellik değil ancak Zoom gibi uygulamalar sınırsız konuşma için ücret talep edebiliyor. Facebook bir adım daha öne geçebilmek ve kullanıcıları çekmek adına bu 50 kişiye kadar konuşulabilen platforma herhangi süre kısıtlaması getirmedi.

Gelişmiş AR Filtresi Ve Gelişmiş Ekran Paylaşımı

Görüntülü konuşma sadece eğitimde kullanılmıyor haliyle insanlar sohbet, muhabbet için kullanabiliyor. AR filtreleri bu zor günlerde bizi bir nebze eğlendirebilir. Ekran paylaşımı ise diğer uygulamalardan daha kabiliyetli bu sayede sadece sohbetçileri değil eğitim, öğretim için kullanan kitleyi de üstüne çekebiliyor.

Yorum Yap