Teknoloji tarafında birçok geliştirme yapan MİT bu sefer de hayati belirtileri kontrol edebilen sensörler geliştirdi ve bu sensörler giysiye, kumaşa vb. yerlere dikilebiliyor.
İçindekiler
Bu Sensörler Ne İşe Yarıyor?
MİT bu sensörleri tek bir şey için değil birçok alanda kullanmayı hedefliyor. Bu alanları başlıklar altında sıralayalım.
Sağlık
Sağlık teknolojileri gün geçtikçe hızla ilerlemeye devam ediyor MİT‘de bu sensörleri sağlık alanında kullanmakta kararlı. Sensör kalp atışı, vücut sıcaklığı, solunum hızı vb. gibi hayati bulguları ölçebiliyor. Bu nedenle sensörlerin hastahanede kullanılması son derece mantıklı. Hayati bulguları ölçmek için birden fazla cihaz gerekirken bu sensörler tek bakışa ölçebiliyor . Bu sayede daha az maliyet edilmiş olacak.
Spor
Sporcular ve antrenörler spor sırasında vücut değerlerini bilmeli ve bu değerlere göre sporlarını yönlendirmeli. MİT‘in geliştirdiği sensörler de kumaşa veya başka bir yüzeye dikilebilir olduğu için spor alanında kullanılması cazipleşiyor.
Astronomi
Bu alanda kullanmaları size ilginç gelebilir ancak astronotların Uzaydaki hayati bulguları Astronomi için büyük bir öneme sahip. Örneğin astronotun Ay‘daki solunum hızı veya kalp atış hızı nasıl değerlendirilir ve bir sonraki keşif ona göre şekillenir.
Özet Geçersek
MİT son zamanlarda ülkemizin yararına birçok projeye imza attı ve hayata geçirdi. Bu sensörler hayatımıza girerse bu saydığım alanlar için bir hayli öneme sahip olacak. Ülkemizin yerli bir kurumu böyle projelere kalkışması bize mutluluk veriyor.
https://www.webtekno.com/mit-hayati-belirtileri-takip-eden-bir-sensor-gelistirdi-h91015.html
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli