Unity Nasıl Öğrenilir: En Iyi Yol

 Unity Nasıl Öğrenilir: En Iyi Yol
Okunuyor Unity Nasıl Öğrenilir: En Iyi Yol

Unity öğrenmek istiyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Doğru yerdesiniz Bu yazıda, nasıl adım adım birlik öğrenileceğini ele alacağız, böylece etkili bir oyun geliştiricisi olabilirsiniz. Unity’yi bir iş bulmayı öğreniyorsanız , dünya çapındaki şirketler tarafından yaygın olarak kabul edildiği için Unity Sertifikasyonuna gitmek en iyisidir .

Herhangi bir yeni oyun geliştiricisi, bir oyun fikriyle başlar. Ancak bu fikri gerçeğe dönüştürmek için beceri ve bilgi gerekir. Tüm beceriler gibi, oyun geliştirme de öğrenmek için zaman ve kararlılık gerektirir. Ancak, bir öğrenme planı hazırlayabilirsiniz, o zaman zor olmasa gerek. Büyük bir görevi daha küçük olanlara bölmek, bir beceride ustalaşmanın en iyi yoludur.

Gelin birlik öğrenmeyi adımlara ayıralım. Bundan önce, umalım unity yüklediniz veya Unity web sitesinden ücretsiz olarak edinebilirsiniz .

İçindekiler

1. Unity Düzenleyicide Dolaşmayı Öğrenin.

Unity’yi kurduktan sonra yapmanız gereken bir sonraki şey Unity düzenleyicide dolaşmayı öğrenmektir. Herhangi bir yazılımı öğrenmenin ilk adımı, menüleri ve düzeni öğrenmektir. Unity’nin basit bir düzeni var, bu yüzden dolaşmak çok zaman almamalı.

Unity editöründeki en önemli pencereler hiyerarşi, sahne görünümü, oyun görünümü, projeler, denetçi ve konsol penceresidir. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz .

Bu pencerelerin ne yaptığını öğrendikten sonra. Sonraki şey, yeni pencerelerin nasıl ekleneceğini ve yerleşimin nasıl özelleştirileceğini öğrenmektir. Varsayılan düzeni tercih etmeme rağmen, birçok kişi kendi tarzlarında çalışmayı sever. Unity editörünün önemli bir özelliği, oynatma modunda editörün renk gölgesini değiştirebilmeniz, yani, oynat düğmesine bastığınızda editörün farklı görünmesidir. Nasıl yapılacağını buradan görebilirsiniz .

2. Paketleri Içe Aktarmayı Öğrenin.

Unity ile çalışacaksanız, nesneyi nasıl içe aktaracağınızı bilmek bir zorunluluktur. Her oyunda 3 boyutlu modelleri, resimleri, yazı tiplerini, malzemeleri, dokuları, sesleri ve daha birçok şeyi içe aktarmanız gerekecek.

Unity, basit bir sürükle ve bırak özelliğini destekler. Varlıkları klasörünüzden proje penceresine sürükleyebilirsiniz. Bazen birlik paketini içe aktarmanız gerekecektir. Bunu proje penceresindeki oluştur menüsünden yapabilirsiniz

Sonraki şey, varlık deposundan içe aktarmaktır. Varlık mağazası, birlik geliştiricileri için bir oyun varlıkları koleksiyonudur. Hem ücretsiz hem de ücretli varlıklara sahiptir. Varlık deposu penceresini ekleyerek düzenleyicideki varlık deposuna erişebilirsiniz. Ardından gerekli varlığı indirin ve içe aktar’a basın. Varlık mağazasına web tarayıcısından da erişilebilir.

3. Gameobject’in Ne Olduğunu Ve Bileşenlerin Nasıl Ekleneceğini Öğrenin.

Unity, bileşen tabanlı bir iş akışına sahiptir ve tüm ana öğeler gameobject olarak adlandırılır. Oyun nesnesi bir 3B karakter, 2B hareketli grafik, düğme, metin vb. Olabilir. Hiyerarşi penceresinde görünen herhangi bir nesneye oyun nesnesi denir.

Her oyun nesnesi, onlara denetçi penceresinden bileşenler eklenerek yapılandırılabilir. Örneğin, sahnedeki bir görüntünün, ona düğme bileşeni eklenerek bir düğme işlevi görmesi sağlanabilir.

Örneğin bir oyunda bir kutu alın. Hiyerarşide eklediğiniz kutuyu temsil eden nesne oyun nesnesidir. Gameobject’e tıklarsanız, denetçi penceresinde oyun nesnesine bağlı bileşenleri göreceksiniz. Dönüştürme, örgü oluşturucu, çarpıştırıcı bileşen örnekleridir. Yürütme önceliğini belirtmek için bileşeni yukarı ve aşağı taşıyabilirsiniz.

4. Kamera Ve Işıklandırma Hakkında Bilgi Edinin

Kamera ve ışıklar, herhangi bir oyun sahnesinin en önemli kısmıdır. Kamera, oyuncunun gözünden oyunun nasıl görüneceğini belirlerken, ışıklar sahnenin rengini ve havasını belirler. Birlikteki her varsayılan sahne bir kamera ve yönlü ışıkla birlikte gelir.

Oyun nesneleri gibi bileşenler eklenerek kamera daha da yapılandırılabilir. Birlik içinde, bir sahnede sonsuz sayıda kameraya sahip olabilirsiniz ve bunlar istediğiniz sırayla işlenebilir. Unity kamera, oyununuz için doğru görünümü elde edene kadar etrafta oynayabileceğiniz birçok seçeneğe sahiptir. Yeni bir geliştiricinin öğrenmesi gereken en önemli şey, kameranın oyuncuyu nasıl takip edeceğidir . Unity kamera hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Unity, aralarından seçim yapabileceğiniz farklı ışık türlerine sahiptir . 2D oyunlarda ışıklar çok daha az kullanılır. Işıkların temel önemi 3 boyutlu oyunlarda gelir. Oyunlardaki ışıklar sahnenin havasını tanımlar ve kötü ışıklara sahip olmak oyunun görünümünü ve hissini bozabilir. Ayrıca oyununuz için doğru ışığı seçmek de önemlidir. Bu, oyununuzda yalnızca bir ışık olması gerektiği anlamına gelmez, ancak çok sayıda ışığa sahip olmak, oyununuz için işlem gereksinimini artırabilir.

5. Unity’de Komut Dosyası Yazmanın Temellerini Öğrenin

Unity gerçekten harika bir oyun motorudur, ancak nasıl senaryo yazılacağını bilmeden oyun motorundan tam olarak yararlanamazsınız. C # ‘da temel birlik komut dosyası oluşturma o kadar karmaşık değildir. Herkes çok fazla zorluk çekmeden öğrenebilir. Unity içinde yeni bir script oluşturduğunuzda, oyun motoru kodda gerekli olan temel yapıyı oluşturur. Herhangi bir yeni geliştirici için ilk adım, birlikteki temel işlevlerin ne yaptığını öğrenmektir.

Birlikteki önemli işlevler, Başlat işlevi ve güncelleme işlevidir. Başlangıç ​​işlevi, betiğin eklendiği nesne başlatıldığında yalnızca bir kez çalışır. Güncelleme işlevi her kareyi çalıştırır. Sonraki adım, farklı nesnelerin bileşenlerine nasıl erişileceğini ve bunları get bileşenini kullanarak komut dosyasında nasıl referans verileceğini öğrenmektir. Başlayanlar ders udemy öğrenmek için en iyi yoldur.

6. Unity Collider’ı Öğrenin

https://webodasi.com/uzay-yolculuklarinin-bize-kazandirdigi-buluslar/

Çarpıştırıcı, herhangi bir oyun geliştiricisinin ustalaşması gereken en önemli fizik bileşenidir. Unity, 3B ve 2B nesneler için ayrı çarpıştırıcılara sahiptir. Unity’de farklı nesne şekilleri için farklı çarpıştırıcı türleri vardır. Örneğin, küplerden ve küplerden oluşan bir kutu çarpıştırıcısı var. En uygun çarpıştırıcıyı kullanmak etkili sonuçlar sağlayabilir.

Çarpıştırıcı türlerini öğrendikten sonra sonraki şey, tetik olarak işaretlenen çarpıştırıcının ne anlama geldiğidir. Çarpıştırıcıyı tetikleyici olarak kullanmak , oyun geliştirmede çok yaygın bir uygulamadır. Ek olarak, OnCollisionEnter ve OnTriggerEnter işlevleri hakkında bilgi edinmek de önemlidir.

7. Karakter Hareketinin Temellerini Öğrenin

Unity karakter denetleyicisi , yeni geliştirici için biraz ilerlemedir. Ancak bir kez alıştığınızda, uygulaması çok kolaydır. Unutulmaması gereken en önemli şey, bir birlik karakterinin birçok yönden hareket ettirilebilmesidir. Unity karakter denetleyicisini kullanmak bunlardan sadece bir tanesidir. Karakter, fizik bileşenlerini kullanarak veya dönüşüm bileşenini birlik içinde kullanarak hareket ettirebilir.

İlk karakter denetleyici komut dosyasını kendi başınıza yapmanızı öneririm. Bu size hareketin birlik içinde nasıl çalıştığına dair tam bir anlayış verecektir.

Çoğu oyun geliştiricisi için menü yapmak biraz sıkıcı olabilir, ancak iyi bir menü sistemi olmadan oyun içinde sahneler arasında gezinmek zor olabilir ve oyuncuları hayal kırıklığına uğratabilir. Bazı temel UI ilkelerini takip ederek menü sistemini daha iyi hale getirebilirsiniz.

Birlik oluşturmada menü sistemi çok karmaşık değildir. Basit bir seviye yükleme fonksiyonu ile ortak bir seviye yöneticisi komut dosyası oluşturabilir ve sadece çalışma zamanında yüklemek istediğiniz sahnenin adını geçebilirsiniz. Menü sisteminin temelini öğrenmek için bu birlik eğitimine bakın .

Yukarıdaki konuları tamamladığınızda, herhangi bir temel oyunu zahmetsizce geliştirebilmelisiniz. Söylediği gibi, herhangi bir beceri onu mükemmel kılmak için sürekli pratik gerektirir. Sürekli oyun geliştirerek, hiç vakit kaybetmeden birliğe hakim olabilirsiniz.

Unity Learn web sitesi yeni geliştiricilere gerçekten yardımcı olabilir. Oyun geliştirmenin keyfini çıkarın. Teklif birliğinin şimdi çalıştığını almak için yukarıdaki bağlantıyı kullanın

Dilerseniz Bir Sonraki Blog Sayfamıza Göz Atabilirsiniz…

Görüşmek Üzere Hoşçakalın WebOdasıyla Kalın….

Yorum Yap