UZAYDA AÇILACAK İLK OTEL 2025 YILINDA BAŞLANMASI PLANLANIYOR

Okunuyor UZAYDA AÇILACAK İLK OTEL 2025 YILINDA BAŞLANMASI PLANLANIYOR

ABD’de The Gateway Vakfı’na bağlı Orbital Assembly Corporation tarafından geliştirilmesi düşünülen Voyager İstasyonu dünyanın uzaydaki ilk oteline ev sahipliği yapmayı planlıyor.

Dünya’nın alçak yörüngesinde yer alacak otele 2025 yılında başlanması ve 2027 yılında faaliyete geçmesi amaçlanıyor. Ayrıca bir yörüngeye sahip olması için sürekli olarak döneceği ifade edildi.

Otelin fiziksel yapısı daire şeklinde oluşturulacağı planlanıyor. Bununla birlikte şirket tarafından yapılan açıklamada, Voyager Station’ın otelinin sinema, seyir salonu, spa ve çeşitli temalarda restoranlar da dahil olmak üzere bir cruise gemisinden beklenen her şeye sahip olacağı belirtildi, ancak “uzay oteli” Dünya’nın etrafındaki yolculuğunu her 90 dakika bir tamamlayacak. Otelin toplam kapasitesinin ise 400 kişilik olacağı planlanıyor.

UZAYDA AÇILACAK İLK OTEL

Ayrıca dev halkada 24 modül olacağı ve bunlardan bazılarının NASA gibi uzay araştırmaları kuruluşları ile hükümetlere kiralanabileceği belirtildi. Örneğin, insanlar özel bir villa yapmak, spa, sinema ve daha fazlasını içeren bir otel oluşturmak için birden fazla modül kiralanabilir. Devlet kurumları, istasyonu kendi bilim modüllerini barındırmak için veya Mars’a gitmeye hazırlanan astronotlar için bir eğitim merkezi olarak kullanabilir.

The Gateway Vakfı’na ait modüllerde de mürettebat odaları, spor salonu, mutfak, restoran, bar ve istasyonda uzun süre kalacak nedeniyle insanlar için diğer gerekli tesisleri de yer alacak. Bu fikir ortaya ilk çıktığında gerçekleştirme ihtimali çok düşüktü. Fakat günümüzde yüksek ihtimalli bir proje.

Diğer taraftan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’a ilham veren ve roket teknolojisinin gelişmesinde rol oynayan Alman fizikçi Wernher von Braun, NASA Apollo programının mimarlarından biriydi ve 1950’lerde yapay yerçekimi yaratmak için dönen tekerlek şeklinde bir mekanizma önermişti.

Yorum Yap