Bu yazımızda blog yazmanın püf noktaları nelerdir konusunu inceleyeceğiz. Günümüzde internet kullanımının hızla artmasıyla birlikte bloglar, bilgi arayışımızda kurtarıcı birer online yayın mecrasına dönüştü. Merak ettiğimiz birçok konuyu çeşitli arama motorlarına aratarak kolayca erişebiliyoruz. Blog oluşturmak ücretsiz yazılımlar sayesinde işimizi bir hayli kolaylaşıyor. Hal böyle olunca “Neden ben de blog yazmayayım?”, “İnsanlar benim de yazılarımı okusun.” gibi düşünmeye başlıyoruz. Tabi önce yazmayı ve araştırma yapmayı sevmeliyiz, öğrenme isteğimizin ve merak duygumuzun da fazlaca yüksek olması gerekiyor.
İçindekiler
Peki Blog Yazarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
- Hitap edeceğin kitleyi belirle.
- Yazmak istediğin konuyu belirle.
- Güvenilir kaynaklardan araştırma yap.
- Başlıklarını ve yazının akışını belirleyerek bir taslak oluştur.
- Dikkat çekici başlıklar kullan.
- Özgün içerik paylaş. (Olabildiğince yorumla.)
- Yazım kurallarına çok dikkat et. (Bunun için ilk önce blog yazını word formatında hazırlayabilirsin.)
- Paragrafları çok uzun tutma. (Böylelikle yazıyı okuyanlar açısından göz yorucu olmaz ve okuyucuyu sıkmaz.)
- Dikkat çekici ve hd kalitede resimler kullan. (Konuyla ilgili görsel kullanın. Yapabiliyorsanız resimleri kendiniz oluşturun.)
- Yazının sonunda insanları harekete geçirecek bir paragraf yaz. (Diğer yazılarına link vererek yönlendirme yap, ilgili videoya yönlendir ya da sosyal medya hesaplarını paylaş.
- İki blog arasındaki paylaşım süren uzun olmasın, aktif ol.
- Seo puanına dikkat et.
Seo Kuralı Nedir?
Blog yazılarınızı arama motorlarına uyumlu hale getirmenize yarar. Google üzerinden daha fazla okuyucuya ulaşmanıza neden olur. Blog yazınızda Seo kurallarına mutlaka dikkat etmelisiniz. Böylelikle arama sonuçlarında üst sıralara çıkabilirsiniz.
Seo Puanı İçin Uygulanması Gereken Kurallar Nelerdir?
Öne Çıkan Görsel: Kaliteli ve merak uyandıran bir görsel kullan. Böylelikle okuyucunun dikkatini çekerek okuyucuda yazıyı okuma isteği uyandırmış oluruz. Okuyucuda, ister istemez o görsele tıklama isteği uyanır. Göreselin açıklama kısmına blog konusunun adını yazmanız iyi olacaktır.
Odak Anahtar Kelime ve Kalıcı Bağlantılar: Odak anahtar kelimesi, konuyla ilgili olan bir anahtar sözcüktür. Başlıkla aynı isimde olabilir ya da konunun ana teması olabilir. Bloğumuzda çok fazla tekrarlanması tıklanma oranımızı arttıracaktır. Çok önemli bir ayrıntıdır, SEO puanını oldukça yükseltir. Aynı zamanda konu başlığının görüntüsü kalın bir başlık haline gelir.
- İlk kutucuk odak anahtar kelimenizin görünümünü gösteriyor.
- İkinci kutucuk ise kalıcı bağlantınızı yani en ana konuları yazmanız gereken yerin arama sonucundaki görüntüsünü gösteriyor.
Meta açıklama: Meta açıklaması, yazınızın ilk kısmında yoğun bir şekilde kullanılmalıdır. Gelişme ve sonuç bölümlerine de orantılı bir şekilde yaymak gerekir. Arama motorunda arattığımızda sayfamızın URL’sinin altında görünen kısa açıklamadır. İlk paragrafta odak anahtar kelime mutlaka kullanılmalıdır. Blogunuzda esas anlatmak istediğiniz ana konuyu temsil eder.
Etiketler: Her blogda mutlaka en az 2 adet etiket kullanılmalıdır. Hem düzenli görünür hem de site trafiğiniz artar. Google da üst sıralara çıkmanıza fayda sağlar.
Kategoriler: Okuyucularınızın aradığı konuyu kolaylıkla bulmasını sağlar. Daha önceden belirlediğiniz kategorilerden ilgili kutucukları mutlaka işaretlemelisiniz.
Bugün blog yazmanın püf noktaları ve SEO kurallarına bir göz attık. Dilerseniz linki tıklayarak bugünkü konumuz ile ilgili videoyu izleyebilirsiniz. Ya da sitemizdeki birbirinden heyecan verici blog yazılarımızı okuyabilirsiniz. Bir blogumuzun da sonuna geldik 🙂 Kendinize iyi bakın, bir sonraki blogda görüşmek üzere 💥🤗
Hoşça kalın 😊
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli