3-Başarının Süvari Atı – Sabır ve Motivasyon

 3-Başarının Süvari Atı – Sabır ve Motivasyon
Okunuyor 3-Başarının Süvari Atı – Sabır ve Motivasyon

Başarmak, başarılı olmak hemen hepimizin istediği ama çoğunluğun ağzına ciklet gibi takılı kalıp ilerleme kaydetme sürecine girişmeyip vazgeçtiğimiz eylem zinciridir.

Bu yazımızda sizleri başarıya götüren ama genelde azim ve odaklanma gibi çok göze batmayan iki kahramandan bahsetmek istiyorum;

Sabır ve Motivasyon

Bu iki arkadaşı kısaca tanımlamak gerekirse;

Sabır: Planladığınız, yapmaya uğraştığınız ve yapmakta olduğunuz her türlü işteki tüm zorluklara rağmen işinize devam etmenizdir.

Motivasyon: Emek verdiğiniz, çabaladığınız bir şeyin istikrarı için kendinizi sürekli pozitif etmenizdir.

Bu iki mükemmel dostu bizimle tutmak için sizlere birkaç yol sunacağım, bunları önceden duymuş ya da aşırı denebilecek bir seviyede tekrar etmiş olabilirim -Önceki İki Yazımı Okumuş İseniz – ama diğerlerini okumadan buraya direk atlayanlar için sıfırdan anlatmam gerekli;

İçindekiler

1 – Amacınızı Belirleyin ve Hep Göz Önünde Tutun

Amaç belirlemek işinizin %50’sidir ve buraya çok önem vermezseniz şimdiden batırdınız demektir. Amaç belirlerken lütfen şunu atlamayınız; ” Yüzeysel Hedefler sizleri bir süre sonra tıkar. “

Amaçlarınızı enine boyuna planlayın ve onu hep göz önünde tutun. Bunu örnek vererek canlandırmak istersek;

Üniversite Hayaliniz ise istediğiniz üniversitenin kapısının çıktısını,

Maddi bir amaçsa, amacınızı başardığınız günün sizlere ne hissettirdiğini anlatan bir minik not(Göz önünde bulundurulacak.) – Manevi amaçlarınız içinde aynısı kullanılabilir –

2 – İsteklerinizi Parça Parça Halledin

Amaçlarımız her daim tek parça halinde bitmiş olsaydı insanlar Samanyolu galaksisini terkedip başka yerlerde yerleşke kurmaya başlarlardı…

Lafı çok gevelemeden taktiğimizden başlayalım, genellikle işleri hızlı hızlı bitirip rahatlamak amacıyla büyük lokmalar halinde yutmaya çalışırız ve bu bizlere zarar vermekten başka hiçbir işe yaramaz. Bunun ise çözümü çok basit; Parça Parça Halledin

Gerekirse 10 parçada bitsin ama halledin, ama şunu es geçmemekte fayda var; parçalamak adı altında molanın, emek verilen saati geçmesi de sizlere zarara uğratır. O yüzden dozunu kaçırmadan dengeli bir dağılım hayatınızı kurtarır.

3 – Kendinize Değer Verin

İstediğiniz şeye başladınız ve herşey mükemmel gidiyor, orda dur bir saniye birşeyleri atladım gene: “Negatif Enerji ve Somurtkan Umutsuz İnsanlar”

Evet, siz bunları önlemedikçe ki bunlar istemeden de olsa size sülük gibi yapışabiliyorlar, bütün yaşam enerjiniz ve zamanınız heba olur ve yaptığınız herşey minik bir patatese çerçöp olur.

Bunları hayatınızdan uzak tutup, kendinizi sevmeye çabalayın böylece negatif enerji sorunundan kurtulmuş olursunuz.

Bu yola başvurmak sizlere  çok zahmetli gelirse acı motivasyonu denemenizi öneririm. ” Acı Motivasyon; Amacınız için gereken emeği vermedikten sonra olacak her türlü sıkıntılı durumu hatırlatan ve sizi diken üstünde tutarak azmetmenizi sağlayan motivasyon türüdür.”

4 – Gerçekçi Olmaya Özen Gösterin

İnsanlık bir günde yazıyı bulmadı, interneti bulmadı ve de elindeki telefonuda bulmadı ki bulsa bunları aklına veri gibi geçirip anlık bir okumayla anlar olurduk.

Çok mu futuristik konuştum?  🙂 O zaman biraz doğruları konuşalım. Bir günde 500 km koşamayız yada 60L suyu tek seferde içemeyiz. Bunların 10 da birini yada daha küçüğünü bir seferde yapabilecek potansiyele sahibiz ve buna göre düzen kurarız.

İşte sende buna göre bir ön ayak hazırlayıp yapacağın planları gerçekçi ayarlayıp ön plana çıkabiliriz.

İnceliklerini kaptığımıza göre şimdi motivasyon ve sabrın ilişkilerde ve toplumlardaki etkisini inceleyelim;

İlişkilerinizde motivasyon ve sabırı aşılayan bir insansanız ” İşte Güçlü İnsan” tabirini almanız pek vakit almaz. Fedakar tarafsınızdır ilişkilerinizde ve insanlar ” İyi ki senle tanışmışım ” dediği kısmı da duyarsınız ama şunu es geçmeyin;

Motivasyon ve Sabır kaliteli yerlere harcanmazsa akıl sağlığınız için bir zulümdür. Kaliteli fikir arayışlarınız için gereken nöronlarınız çöp olabilir…

Toplum kısmına geldiğimizde, iş yerinde işler size çok ağır kitlenebilir, motivasyon koçu olabilir veya hızlıca yükselmeniz için size kapıyı açan o özel işler size gelebilir yaptığınız kaliteli işlerden dolayı…

Eğitim hayatındaysa, arkadaş çevresinde sömürülme tehlikesi bulunan, dert babası edilebilir yada okulda bir ekip kurup okulda bir statü edinme çabanız olabilir…

Toparlamak gerekirse sabır ve motivasyon, düzgün kullanımında işlerinize bir sürat, kurtarıcı bir melek olabilir ama yanlış kullanımı bütün yaşamınızı elinizden alabilir ve sizi bir patates ilan edebilir, bu yüzden neye harcadığınıza dikkat edin ve başarıya merhaba demek için başka bir bahaneniz kalmasın.

Bu serinin diğer yazılarını okumak için aşağıya linkleri bırakıyorum;

Başarının Gizli Silahı – Odaklanma:

Yorum Yap